fbpx
Οκτώ φωτογραφίες του Ντίκενς γίνονται έγχρωμες

Οκτώ φωτογραφίες του Ντίκενς γίνονται έγχρωμες

Την πρώτη επεξεργασμένη με χρώματα φωτογραφία του Ντίκενς έδωσε στη δημοσιότητα το Μουσείο Καρόλου Ντίκενς στο Λονδίνο, ενόψει μίας μεγάλης έκθεσης που θα φιλοξενήσει όταν το επιτρέψουν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τον θάνατο του συγγραφέα, στις 9 Ιουνίου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει οκτώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Ντίκενς, επιχρωματισμένες από τον φωτογράφο Όλιβερ Κλάιντ, και το μουσείο δημοσίευσε ήδη τη μία από αυτές, που απεικονίζει τον Κάρολο Ντίκενς σε ηλικία 47 ετών το 1859, τη χρονιά που δημοσιεύτηκε η Ιστορία δύο πόλεων.

Σύμφωνα με τον Frankie Kubicki, επιμελητή του μουσείου, παρότι το πρόσωπο του Ντίκενς μάς είναι γνωστό από τις σωζόμενες φωτογραφίες του, αυτές δεν τον κολακεύουν. «Τον δείχνουν πολύ σοβαρό. Ο Ντίκενς δεν ήταν καθόλου έτσι. Είχε φοβερή αίσθηση του χιούμορ και ήταν γεμάτος πάθος κι ενέργεια. Λάτρευε τη μόδα και αγαπούσε τα πολύχρωμα και τολμηρά ρούχα – φυσικά, όλα αυτά χάνονται στις φωτογραφίες του. Αυτή είναι η δύναμη του επιχρωματισμού, επαναφέρει ένα μέρος της προσωπικότητάς του», σχολίασε μιλώντας στην εφημερίδα Guardian.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.