fbpx

ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

diastixo.gr-ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣτον κινηματογράφο σκοπεύει να μεταφέρει το βιβλίο του Κερτ Βόνεγκατ Σφαγείο Νο. 5 ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, όμως αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο σεναριογράφος που επέλεξε ο Ντελ Τόρο για να προσαρμόσει το ημιαυτοβιογραφικό βιβλίο του Βόνεγκατ στα μέτρα της μεγάλης οθόνης είναι ο πολυτάλαντος Τσάρλι Κάουφμαν, γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού και Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς.

«Ο Τσάρλι κι εγώ μιλούσαμε για σχεδόν μιάμιση ώρα και καταλήξαμε σε έναν τέλειο τρόπο να προσαρμόσουμε το βιβλίο», δήλωσε στην Telegraph ο Ντελ Τόρο.

Το βιβλίο του Κερτ Βόνεγκατ, που από πολλούς θεωρείται το κορυφαίο έργο του, είναι ένα σατιρικό μυθιστόρημα για τις εμπειρίες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα ταξίδια στο χρόνο ενός στρατιώτη ονόματι Μπίλι Πίλγκριμ. Η κεντρική αναφορά του βιβλίου στον βομβαρδισμό της Δρέσδης, γεγονός στο οποίο ο ίδιος ο Βόνεγκατ ήταν παρών, καθιστά το έργο εν μέρει αυτοβιογραφικό.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.