fbpx
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ καταρρίπτει μύθους γύρω από τα βιβλία της

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ καταρρίπτει μύθους γύρω από τα βιβλία της

Μια σειρά από μύθους γύρω από τη διαδικασία της συγγραφής της σειράς «Χάρι Πότερ» κατέρριψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με διαδοχικές αναρτήσεις της στο Twitter, εκπλήσσοντας πολλούς φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων της, που πίστευαν ότι οι φήμες αυτές ήταν πραγματικά γεγονότα.

Ίσως η πιο απρόσμενη αποκάλυψη της Ρόουλινγκ ήταν ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το βιβλιοπωλείο Livraria Lello στο Πόρτο της Πορτογαλίας, παρότι οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου ισχυρίζονται ότι εκεί σύχναζε η συγγραφέας προτού γίνει διάσημη. «Ποτέ δεν έχω επισκεφθεί αυτό το βιβλιοπωλείο στο Πόρτο. Δε γνώριζα καν την ύπαρξή του! Είναι όμορφο και μακάρι να το είχα επισκεφθεί, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το Χόγκουαρτς!» σχολίασε.

Όσο για την καφετέρια The Elephant House στο Εδιμβούργο, όπου πολλοί θεωρούν ότι «γεννήθηκε» ο Χάρι Πότερ, η Ρόουλινγκ διευκρίνισε: «Έγραφα για τον Χάρι Πότερ αρκετά χρόνια πριν πατήσω το πόδι μου σε αυτή την καφετέρια, οπότε δεν γεννήθηκε εκεί, όμως έγραψα όντως εκεί, οπότε ας τους αφήσουμε!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.