fbpx
την Τζόις Κάρολ Όουτς το βραβείο Cino Del Duca

Στην Τζόις Κάρολ Όουτς το βραβείο Cino Del Duca

Με το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο Cino Del Duca, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200.000 ευρώ, τιμήθηκε φέτος η Αμερικανίδα συγγραφέας Τζόις Κάρολ Όουτς, της οποίας το όνομα ακούγεται συχνά και για την κατάκτηση του Νόμπελ Λογοτεχνίας (έχει προταθεί δύο φορές).

Η 81χρονη συγγραφέας έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το κορυφαίο βραβείο των ΗΠΑ, το National Book Award, ενώ πέντε βιβλία της ήταν υποψήφια για Πούλιτζερ, χωρίς όμως να το κερδίσουν.

Τα τελευταία έργα της που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας είναι: Καρχηδόνα (μτφρ. Χίλντα Παπαδημητρίου, Εκδόσεις Πατάκη 2017) και Πίσω από τους καταρράκτες (μτφρ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Μεταίχμιο 2017).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.