ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ… ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣ!

ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ… ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣ!

ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ… ΙΕΪΝ ΜΠΑΝΚΣ!Όταν ο αστρονόμος Ζοζέ Λουίς Γκαλάτσε πληροφορήθηκε τον καρκίνο με τον οποίο είχε διαγνωστεί ο αγαπημένος του συγγραφέας, Ιέιν Μπανκς, από τον οποίο και πέθανε στις 9 Ιουνίου, αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει για αυτόν.

«Η απάντηση ήταν προφανής: Να του δώσω έναν αστεροειδή!», αναφέρει ο Γκαλάτσε, που πράγματι πέτυχε τη μετονομασία του Αστεροειδή 5099 σε «Iainbanks», αποτίνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν ταιριαστό φόρο τιμής στον Μπανκς, γνωστό για τα έργα επιστημονικής φαντασίας που έχει υπογράψει.

Ο αστεροειδής Iainbanks βρίσκεται στην κύρια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, έχει διάμετρο 6,1 χιλιομέτρων και χρειάζεται 3,94 χρόνια για να ολοκληρώσει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.

Στην εξελιγμένη κοινωνία The Culture, όπου διαδραματίζονται τα περισσότερα έργα επιστημονικής φαντασίας του Μπανκς, οι άνθρωποι μπορούν χάρη στα επιτεύγματα της τεχνολογίας να μετατρέπουν τους αστεροειδείς σε διαστημόπλοια που μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός. «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπανκς θα ήταν ευτυχής να έχει το δικό του βράχο», σημειώνει ο Γκαλάτσε.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: