fbpx
Ο Νικ Χόρνμπι και το παράδοξο της μεγάλης φόρμας

Ο Νικ Χόρνμπι και το παράδοξο της μεγάλης φόρμας

Το παράδοξο της προτίμησης που δείχνουν οι περισσότεροι αναγνώστες σε πολυσέλιδα μυθιστορήματα σχολίασε ο συγγραφέας Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Για ένα αγόρι), μιλώντας στο καναδικό δίκτυο CBC.

«Θεωρώ παράδοξο το ότι, ενώ ο κόσμος δε φαίνεται να έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο για να διαβάζει βιβλία, ωστόσο τα βιβλία που προτιμά είναι πολύ μεγάλα. Όταν πηγαίνεις στο βιβλιοπωλείο ενός αεροδρομίου, βλέπεις ένα σωρό τεράστια βιβλία – μάλλον ο κόσμος θέλει να διαβάζει στις διακοπές, αλλά να απορροφάται με έναν παλιομοδίτικο τρόπο στην ιστορία που διαβάζει», ανέφερε ο Χόρνμπι, προσθέτοντας: «Έχω διαπιστώσει ότι είναι φοβερά δύσκολο να βρουν ανταπόκριση τα διηγήματα. Μιλάω, καμιά φορά, για θαυμάσιους συγγραφείς, όπως η Λόρι Μουρ και η Άλις Μάνροου, και μου λέει ο άλλος: Ποιο μυθιστόρημά τους να διαβάσω; Και του λέω να διαβάσει τα διηγήματά τους, και αμέσως χάνει το ενδιαφέρον του – αυτό με τρελαίνει. Θα περίμενε κανείς ότι τα διηγήματα θα ήταν ιδανική επιλογή γι’ αυτή την εποχή όπου φαίνεται να μας λείπει χρόνος και θέλουμε να στριμώξουμε την ανάγνωση ανάμεσα σε πολλά άλλα πράγματα που κάνουμε. Ο κόσμος όμως δείχνει σαφή προτίμηση στη μεγάλη φόρμα».

Σημειωτέον ότι τα βιβλία του Νικ Χόρνμπι κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.