fbpx

ΠΟΙΟΙ ΛΑΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

ΠΟΙΟΙ ΛΑΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;Έρευνα σε 30 χώρες του κόσμου (στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) πραγματοποίησε η εταιρεία NOP, αναζητώντας την απάντηση στο ερώτημα: Σε ποιες χώρες οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο;». Οι απαντήσεις της έρευνας είναι μάλλον μη αναμενόμενες.

«Πρωταθλητές» στην ανάγνωση βιβλίων μεταξύ των 30 λαών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα αναδεικνύονται οι Ινδοί, που διαβάζουν κατά μέσο όρο 10 ώρες και 42 λεπτά κάθε εβδομάδα, και ακολουθούν οι Ταϋλανδοί με 9 ώρες και 24 λεπτά, οι Κινέζοι με 8 ώρες, οι Φιλιππινέζοι με 7 ώρες και 36 λεπτά και οι Αιγύπτιοι με 7 ώρες και 30 λεπτά.

Αρκετά πιο πίσω είναι οι Ευρωπαίοι, με τους Γάλλους να διαβάζουν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα για 6 ώρες και 54 λεπτά, τους Ισπανούς για 5 ώρες και 48 λεπτά τους Γερμανούς για 5 ώρες και 42 λεπτά, και τους Ιταλούς για 5 ώρες και 36 λεπτά.

Πολύ χαμηλά (στην 22η θέση, μαζί με τη Γερμανία) βρίσκονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 5 ώρες και 42 λεπτά, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες είναι οι ουραγοί της αναγνωσιμότητας, διαβάζοντας για 4 ώρες και 6 λεπτά και 3 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα αντίστοιχα.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.