fbpx
Ραντεβού στο διαδίκτυο για Στίβεν Κινγκ και Τζον Γκρίσαμ

Ραντεβού στο διαδίκτυο για Στίβεν Κινγκ και Τζον Γκρίσαμ

Μία διαδικτυακή συζήτηση για καλό σκοπό είχαν την Τετάρτη 29 Απριλίου οι διάσημοι συγγραφείς Στίβεν Κινγκ και Τζον Γκρίσαμ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για βιβλιοπώλες που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, από τη συζήτηση αναδείχτηκε η διαφορετική προσέγγιση των δύο συγγραφέων ως προς το πλάνο που ακολουθούν όταν γράφουν. Ο Τζον Γκρίσαμ δήλωσε ότι πάντα πριν ξεκινήσει ένα βιβλίο ξέρει ακριβώς ποια θα είναι η πλοκή του έως το τέλος, καθώς ανησυχεί πως, αν δεν το κάνει, τότε μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα κολλήσει και δεν θα μπορεί να συνεχίσει. «Ένας από τους κανόνες μου είναι: Μη γράφεις την πρώτη σκηνή αν δεν ξέρεις την τελευταία», ανέφερε.

Από την άλλη, η προσέγγιση του Κινγκ είναι πιο χαλαρή: «Συνήθως έχω μια ιδέα τού τι θα ήθελα να γράψω. Έχω φανταστεί μια κατάσταση. Οι χαρακτήρες εμφανίζονται ένας ένας στο προσκήνιο και υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά που αισθάνομαι ότι πρέπει να γράψω, οπότε κατευθύνομαι προς αυτά και τα πιάνω με τη σειρά, το ένα μετά το άλλο. Πολλές φορές έχω μια ιδέα για το πώς θα τελειώσει το βιβλίο, αλλά σπάνια βγαίνει έτσι όπως νόμιζα ότι θα έβγαινε. Νομίζω ότι, πολλές φορές, κάποιες από τις ανατροπές έχουν εκπλήξει τους αναγνώστες, επειδή ούτε κι εγώ ήξερα ότι θα γίνουν».

Πάντως, και οι δύο συμφώνησαν ότι γράφουν περίπου 1.000 λέξεις τη μέρα, αν και ο Κινγκ σχολίασε ότι παλιότερα έγραφε τις διπλάσιες. «1.000 λέξεις τη μέρα είναι πολύ καλά», ανέφερε ο Γκρίσαμ. «Αυτό σημαίνει τρεις ή τέσσερις ώρες συγγραφής, γιατί μετά το μυαλό σου είναι πουρές και χρειάζεσαι διάλειμμα».


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.