fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ernaux, Jeong, Macfarlane, Manning και Turton

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Ernaux, Jeong, Macfarlane, Manning και Turton

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της You-Jeong Jeong Ο καλός γιος
Φωτεινή Σαντοριναίου
Τούλα Πράσινου

Για το βιβλίο του Robert Macfarlane Υπογαία
Αιμιλία Κατσαρού
Σταύρος Μπούζης

Για το βιβλίο της Olivia Manning Βαλκανική τριλογία
Ανέστης Μεϊμάρης
Ντουνης Νικο

Για το βιβλίο της Annie Ernaux Ο τόπος
Ηλέκτρα Κ. Διακολαμπριανού
Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος

Για το βιβλίο του Stuart Turton Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ
Δώρα Πουγγία
Μιχάλης Μοραγλης

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι και 30/6/2020.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Annie Ernaux, You-Jeong Jeong, Robert Macfarlane, Olivia Manning και Stuart Turton.

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

 

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 17 Μαΐου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Ο τόπος της Annie Ernaux

Η Ερνό με αφορμή την προσωπική της εμπειρία γράφει για όλα όσα συνδέουν αλλά και απομακρύνουν τους πατεράδες από τις κόρες, αναλύοντας τι σημαίνει να χάνεις έναν γονιό, τα παιχνίδια που παίζει η μνήμη, τη σταδιακή αποξένωση ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών γενιών και κοινωνικών τάξεων. Καθώς περιγράφει τη ζωή του πατέρα της, συμφιλιώνεται με τον πρόσφατο θάνατό του και με ό,τι εκείνος της κληροδότησε το οποίο, όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά, «αναγκάστηκα να αποχωριστώ όταν μπήκα στον κόσμο των μορφωμένων αστών».

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Renaudot το 1984.

 

Ο καλός γιος της You-Jeong Jeong

Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς, αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου;

Ο Γιου-τζιν, υποδειγματικός γιος, πρωταθλητής κολύμβησης που έχει μόλις κάνει αίτηση για να εισαχθεί στη νομική σχολή, ξυπνά νωρίς ένα πρωί από μια παράξενη μεταλλική μυρωδιά, και ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό του, που ρωτά αν όλα στο σπίτι είναι εντάξει – βρήκε αναπάντητη από τη μητέρα τους μέσα στην άγρια νύχτα. Ο Γιου-τζιν σύντομα ανακαλύπτει το πτώμα της, σε μια λίμνη αίματος στη βάση της σκάλας της διπλοκατοικίας τους στη Σεούλ. Δεν θυμάται πολλά για την περασμένη νύχτα· μόνο τη μητέρα του να φωνάζει τ’ όνομά του. Όμως - του φώναζε για να τη βοηθήσει; Ή τον παρακαλούσε να μην τη σκοτώσει;

Έτσι ξεκινά η απεγνωσμένη τριήμερη αναζήτηση του Γιου-τζιν: προσπαθεί να εξιχνιάσει τι συνέβη εκείνη τη νύχτα και να μάθει επιτέλους την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

 

Υπογαία του Robert Macfarlane

Ο Macfarlane μάς παρασύρει σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στη σχέση μας με το σκοτάδι, την ταφή και όσα κείτονται κάτω από την επιφάνεια τόσο του τόπου, όσο και του νου. Ταξιδεύοντας στον «βαθύ χρόνο» –τις ιλιγγιώδεις εκτάσεις του γεωλογικού χρόνου που απλώνονται πέρα από το παρόν– κινείται από τη γέννηση του σύμπαντος ως ένα μετα-ανθρώπινο μέλλον, από την προϊστορική τέχνη στα θαλάσσια σπήλαια της Νορβηγίας στα γαλάζια βάθη του παγοκαλύμματος της Γροιλανδίας, από τους ταφικούς θαλάμους της εποχής του Χαλκού στις λαβυρινθώδεις κατακόμβες κάτω από το Παρίσι και από τα υπόγεια μυκητιακά δίκτυα μέσω των οποίων επικοινωνούν τα δέντρα σε μια βαθιά χωμένη «κρυψώνα», όπου θα φυλάσσονται πυρηνικά απόβλητα για τα επόμενα 100.000 χρόνια.

Συνυφασμένες με αυτό το ταξίδι στους ίσκιους είναι οι αξέχαστες καταβάσεις στον κάτω κόσμο από εξερευνητές, καλλιτέχνες, σπηλαιοδίφες, πενθούντες, ονειρευτές και δολοφόνους ανά την Ιστορία, που όλοι τους για διαφορετικούς λόγους οδηγήθηκαν στην αναζήτηση αυτού που ο Κόρμακ ΜακΚάρθι αποκαλεί «τη φρικτή σκοτεινιά εντός του κόσμου».

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Wainwright 2019.

 

Βαλκανική τριλογία της Olivia Manning

Στην καρδιά της τριλογίας βρίσκουμε τον Γκάι και τη Χάριετ Πρινγκλ, νιόπαντρο ζευγάρι Άγγλων που έρχονται στο Βουκουρέστι –το αποκαλούμενο Παρίσι της Ανατολής– το φθινόπωρο του 1939, λίγες εβδομάδες μετά τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Όσο ασυγκράτητα κοινωνικός είναι ο Γκάι, τόσο εσωστρεφής είναι η Χάριετ, που ανακαλύπτει, προς έκπληξή της, ότι πρέπει να μοιραστεί τον λατρεμένο της σύζυγο με έναν ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών.

Ακολουθούν κι άλλες εκπλήξεις: η Ρουμανία εντάσσεται στον Άξονα και σύντομα η πρωτεύουσα κατακλύζεται από Γερμανούς στρατιώτες. Οι Πρινγκλ καταφεύγουν στην Ελλάδα, με μια ομάδα προσφύγων που αποτελείται από Ρώσους «λευκούς εμιγκρέδες», δημοσιογράφους, απατεώνες και αξιωματούχους. Στην Αθήνα, ωστόσο, το ζευγάρι θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα πρόκληση – με τον τρόπο της, εξίσου σπουδαία με το θέατρο του πολέμου που ακόμα διευρύνεται. Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο.

Στον μυθιστορηματικό αυτό κύκλο έχει βασιστεί η βραβευμένη σειρά του BBC με πρωταγωνιστές τον Κένεθ Μπράνα και την Έμα Τόμσον, «Fortunes of War».

 

Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ του Stuart Turton

Στην αποψινή δεξίωση, κάποιος θα δολοφονηθεί. Δεν θα μοιάζει με φόνο, κι έτσι ο ένοχος θα παραμείνει ασύλληπτος. Αν αποκαταστήσεις αυτή την αδικία, θα σου δείξω την έξοδο.

Προοριζόταν για γιορτή, καταλήγει όμως σε τραγωδία. Ενώ στον ουρανό σκάνε πυροτεχνήματα, η Έβελιν Χαρντκάστλ σκοτώνεται. Δεν θα πεθάνει, όμως, μόνο μια φορά. Ώσπου να καταφέρει να εξιχνιάσει τον φόνο της ο Έιντεν –ένας από τους προσκεκλημένους στο πάρτι στο Μπλάκχιθ– η μέρα θα επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά. Και κάθε φορά, θα τελειώνει με τον ίδιο μοιραίο πυροβολισμό. Ο μόνος τρόπος να σπάσει ο κύκλος είναι ο εντοπισμός του δολοφόνου.

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Costa Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2018.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.