fbpx
Έφυγε από τη ζωή ο Σουηδός συγγραφέας Περ Όλοβ Ένκβιστ (1934-2020)

Έφυγε από τη ζωή ο Σουηδός συγγραφέας Περ Όλοβ Ένκβιστ (1934-2020)

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 85 ετών, ο διάσημος Σουηδός συγγραφέας Περ Όλοβ Ένκβιστ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ένκβιστ έγραψε περισσότερα από 20 μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χάρη στα οποία ο Σουηδός συγγραφέας τύγχανε μεγάλης αναγνώρισης, όχι μόνο στη χώρα του, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Ο Ένκβιστ απέσπασε δύο φορές το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Σουηδίας, το Augustpriset: το 1999 για το ιστορικό μυθιστόρημα Ο γιατρός του βασιλιά και η βασίλισσα (μτφρ. Ανδρέας Γεωργίου – Ζαννής Ψάλτης, Εκδόσεις Γκοβόστη 2001), με θέμα την ερωτική σχέση του γιατρού του βασιλιά Χριστιανού VII με τη βασίλισσα, και το 2008 για την αυτοβιογραφία του, Μια άλλη ζωή. Το μυθιστόρημα Ο γιατρός του βασιλιά και η βασίλισσα τιμήθηκε επίσης ως το καλύτερο ξένο βιβλίο στη Γαλλία το 2001, ενώ η ταινία Πέλε ο κατακτητής του 1987, στη συγγραφή του σεναρίου της οποίας συμμετείχε ο Ένκβιστ, απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.