fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Μένουμε σπίτι και κερδίζουμε 10 βιβλία των Κέλμαν, Λύκαρη, Μάγκρις, Μαρλί και Σταμάτη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Μένουμε σπίτι και κερδίζουμε 10 βιβλία των Κέλμαν, Λύκαρη, Μάγκρις, Μαρλί και Σταμάτη

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Κλάουντιο Μάγκρις Στιγμιότυπα
Κουζούτη Βασιλεία
Ηλίας Παναγουλιας

Για το βιβλίο του Ντάνιελ Κέλμαν Τυλ, ο σαλτιμπάγκος
Δημήτριος Μπήτης
Έλσα Βατάκογλου

Για το βιβλίο της Μισέλ Μαρλί Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα
Ευαγγελία Μυλωνά
Βασίλης Πανταζής

Για το βιβλίο του Ιερώνυμου Λύκαρη Η εκδίκηση του Ναζωραίου
Ελένη Παλαιολόγου
Αγγελική Ανδριοπούλου

Για το βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη Αθώα πλάσματα
Τριανταφυλλιά Οργιανέλη
Έλενα Αλτανη

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η αποστολή του δώρου θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ενδεχόμενο καθυστέρησης λόγω των έκτακτων μέτρων.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Ντάνιελ Κέλμαν, Ιερώνυμου Λύκαρη, Κλάουντιο Μάγκρις, Μισέλ Μαρλί και Αλέξη Σταμάτη.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ντάνιελ Κέλμαν Τυλ, ο σαλτιμπάγκος
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ιερώνυμου Λύκαρη Η εκδίκηση του Ναζωραίου
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Κλάουντιο Μάγκρις Στιγμιότυπα
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μισέλ Μαρλί Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη Αθώα πλάσματα

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 26 Απριλίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Τυλ, ο σαλτιμπάγκος του Ντάνιελ Κέλμαν

Ο Τυλ Ούλενσπιγκελ –περιπλανώμενος καλλιτέχνης και παράτολμος σαλτιμπάγκος– γεννιέται σ’ ένα χωριό της Γερμανίας στις αρχές του δέκατου έβδομου αιώνα. Ο πατέρας του, μυλωνάς και παθιασμένος ερασιτέχνης φιλόσοφος και ερευνητής, μπλέκεται στα πλοκάμια της Εκκλησίας. Ο Τυλ αναγκάζεται να δραπετεύσει με τη συνομήλική του Νέλε. Περιδιαβαίνοντας μια χώρα ρημαγμένη από τον πόλεμο συναντούν πολλούς ταπεινούς, μα και «μεγάλους». Η μοίρα όλων αυτών των ανθρώπων συναρμόζεται σ’ ένα χρονικό πλέγμα γύρω από την τραγωδία του Τριακονταετούς Πολέμου και γύρω από τον μυστηριώδη Τυλ.

Στο αριστούργημά του ο Ντάνιελ Κέλμαν επανεφευρίσκει τον Τυλ Όιλενσπιγκελ, τη θρυλική φιγούρα της γερμανικής κουλτούρας, και τη μεταθέτει σ’ ένα σύμπαν αντιθέσεων, όπου ο βασιλιάς συνυπάρχει με τον παλιάτσο, το παραμύθι με το ελισαβετιανό θέατρο, ο Μεσαίωνας με τους Νέους Χρόνους, η πραγματικότητα με τα φαντάσματα και η ποίηση με τη φρίκη. Σ’ έναν κόσμο που παραπαίει, η τέχνη και η απόφαση του περιπλανώμενου καλλιτέχνη να μην πεθάνει ποτέ είναι το νήμα που συνδέει τις απαρχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας με τη σημερινή εποχή: «Γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε».

 

Η εκδίκηση του Ναζωραίου του Ιερώνυμου Λύκαρη

Εντελώς τυχαία, σε μια ξεχαρβαλωμένη πιατοθήκη πεταμένη στα σκουπίδια, ο αφηγητής της ιστορίας ανακαλύπτει ένα χακί ντοσιέ που περιέχει εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων καταγεγραμμένων κλήσεων, εκτυπωμένα e-mails, στικάκια USB με ακουστικό και βιντεοσκοπημένο υλικό, διαγράμματα κλήσεων παρακολουθούμενων τηλεφώνων, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, ένα ημερολόγιο χωρίς ημερομηνίες, δυσανάγνωστες επιχειρησιακές σημειώσεις, ένα προφητικό εφιαλτικό μνημόνιο για την επιτηρούμενη κοινωνία του μέλλοντος και μια αναφορά με την υπογραφή «Ευτύχης Ευδαίμων, αστυνόμος Α’», που αφορά τρεις προμελετημένους φόνους.

Παρακινούμενος από αυτόν το βόρβορο, ακολουθεί στα τυφλά τα διασταυρούμενα ίχνη όσων βρέθηκαν στο ίδιο πανέρι με τις οχιές, και πέφτει πάνω σε μια άκρως μυστική επιχείρηση παρακρατικού χαρακτήρα, ασύμμετρα ευμετάβλητη. Επιτελικός οργανωτής και τιμονιέρης της είναι ένας παροπλισμένος πολέμαρχος των μυστικών υπηρεσιών, γνωστός στην παγκόσμια κατασκοπευτική κοινότητα με το ασεβές ψευδώνυμο Ναζωραίος.

Αυτή η δυστοπική αλλά παράλογα διασκεδαστική παρωδία από την αρχή μέχρι το τέλος της είναι ζυμωμένη με το ελιξίριο της εξαπάτησης: με αλήθειες, ψέματα και βολικές συμπτώσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι και εντελώς συμπτωματική. Κάποια γεγονότα πιθανόν να συνέβησαν, κάποια άλλα μπορεί να συμβούν.

 

Στιγμιότυπα του Κλάουντιο Μάγκρις

Σύμφωνα με τον ορισμό του Σαλβατόρε Μπατάλια, στο Μεγάλο Λεξικό της Ιταλικής Γλώσσας, το στιγμιότυπο πραγματοποιείται με σύντομο χρόνο έκθεσης και χωρίς τη χρήση στηρίγματος. Εδώ ο Κλάουντιο Μάγκρις συνθέτει μιαν ανθολογία τέτοιων στιγμιοτύπων, έχοντας συγκεντρώσει κάποια από τα αφηγήματά του με χρονολογική σειρά, από το 1999 ως το 2016. Σε αυτά απομονώνει μικρές και μεγάλες πτυχές της καθημερινότητας, της πολιτικής, της κοινωνίας, της τέχνης, της δικής μας ιδιωτικής ζωής. Στιγματίζει εσφαλμένες πεποιθήσεις, γνωμικά, συμπεριφορές που κρύβουν μιαν άβυσσο παρανοήσεων και επιπολαιότητας· επισημαίνει μικρές, κρυμμένες πράξεις, που αποκαλύπτουν τη μεγαλοψυχία του ανθρώπου. Αλιεύει από την ιστορία και τη λογοτεχνία καταστάσεις εκπληκτικές, που μπορούν να ρίξουν φως στο συγκεχυμένο παρόν μέσα στο οποίο ζούμε.

Αναδεικνύεται έτσι μια μικρή ανθρώπινη κωμωδία, μια συνεκτική νωπογραφία της νευρωτικής μας ζωής, που έχει για τελάρο το καυστικό, ειρωνικό, γεμάτο ανθρωπιά πνεύμα του συγγραφέα, ενός γνήσιου ηθικολόγου (με την υψηλή έννοια του όρου) της εποχής μας, ο οποίος δεν μας λέει ποτέ πώς πρέπει να είμαστε ή να ζούμε, αλλά μας καλεί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας με αυστηρότητα και τρυφερότητα.

 

Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα της Μισέλ Μαρλί

Το πραγματικό της όνομα είναι Γκαμπριέλ, αλλά οι φίλοι τη φωνάζουν Κοκό. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1919 και η ίδια έχει εδραιώσει έναν επιτυχημένο οίκο μόδας. Ο μεγάλος έρωτας της σχεδιάστριας, ο Μπόι Καπέλ, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα και εκείνη παραλύει από τη λύπη, φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Ωστόσο, έχει φίλους καλούς που τη συντρέχουν και προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και τη διεκδικεί ο διάσημος συνθέτης Ίγκορ Στραβίνσκι. Το ηθικό της αναπτερώνεται. Πλην όμως ο γάμος δεν την ενδιαφέρει και πολύ. Άλλα πράγματα αναζητά, συναισθήματα αυθεντικά, την αληθινή αγάπη. Η δουλειά πάντως παραμένει προτεραιότητά της. Εργατική, φιλόδοξη και ευφυής καθώς είναι, δεν ξέχασε ποτέ το κοινό όνειρο που μοιραζόταν με τον χαμένο σύντροφό της, να δημιουργήσουν ένα νέο, ιδιαίτερο άρωμα, το οποίο θα δώριζε στις εκλεκτές πελάτισσές της. Ένας ακόμα άντρας, ο Ντμίτρι Ρομανόφ, θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει την ιδέα της, ταξιδεύοντας μαζί της στη Νότια Γαλλία, την κοιτίδα όλων των υπέροχων αρωμάτων.

Κοκό Σανέλ – μια μοναδική γυναίκα και μια σπουδαία ερωμένη. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής της.

 

Αθώα πλάσματα του Αλέξη Σταμάτη

Ο Στέφανος, ένας μοναχικός άντρας, επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από καιρό απουσίας σε περιοχή του μακρινού Βορρά. Η φυγή του σχετίζεται με ένα έντονο συναισθηματικό τραύμα από τη σχέση του με μια γυναίκα. Με ανεπούλωτες τις πληγές του, προσπαθεί να εργαστεί ως ιδιωτικός ερευνητής. Δεν έχει ιδιαίτερη δουλειά, ώσπου κάποια μέρα τον επισκέπτεται μια υποψήφια πελάτισσα, η Μαριάννα, που του ζητά κάτι ασυνήθιστο: Να την παρακολουθήσει. Αυτός αρχικά αρνείται, αλλά εντέλει παρασύρεται σε μια μυστηριώδη υπόθεση, στα σκοτεινά μονοπάτια ενός άλλου κόσμου, όπου κυριαρχεί το Κακό με μια μορφή που δεν έχει ξανασυναντήσει, ούτε έχει καν διανοηθεί.

Στο νέο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη, το πανάρχαιο δίπολο έρωτας-θάνατος είναι η κινητήρια δύναμη του μυθιστορηματικού του κόσμου. Είτε ταλαντώνεται σαν απειλητικό εκκρεμές, είτε πέφτει σαν σκιά στα γεγονότα, οδηγεί την ιστορία σε μια αναπάντεχη διαδρομή που σημαδεύει ανεξίτηλα όλους τους εμπλεκομένους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.