fbpx

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣΈνα μυθιστόρημα, που πριν από 45 χρόνια κρίθηκε υπερβολικά σοκαριστικό για τους Βρετανούς αναγνώστες και δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη Γηραιά Αλβιώνα, θα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες μέρες στα βιβλιοπωλεία της χώρας από τον εκδοτικό οίκο Penguin. Όμως, το περιεχόμενο του βιβλίου εξακολουθεί να παραμένει σοκαριστικό.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα Η Τέχνη της Χαράς της Ιταλίδας ηθοποιού Γκολιάρντα Σαπιέντζα, η οποία είχε συμμετάσχει σε ταινίες του Λουκίνο Βισκόντι, όμως πέθανε πάμφτωχη το 1996, αναζητώντας μάταια εκδότη για το βιβλίο της, το οποίο ακολουθεί τις σεξουαλικές περιπέτειες μίας γυναίκας που πλαγιάζει και με άνδρες και με γυναίκες, διαπράττει αιμομιξία και δολοφονεί μία καλόγρια.

Η εκδοτική διευθύντρια της Penguin, Αλέξις Κίρσμπομ, εκτιμά ότι η επιυχία της τριλογίας Fifty Shades απέδειξε πως υπάρχει ενδιαφέρον στο αναγνωστικό κοινό για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, περιγράφοντας την προσέγγιση της Σαπιέντζα ως πολύ πιο λεπτή από αυτή της E. L. James.

Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει σε Ιταλία και Γαλλία, σημειώνοντας σχετική επιτυχία, με την εφημερίδα Le Monde μάλιστα να χαρακτηρίζει τη Σαπιέντζα «εξαιρετική συγγραφέα».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.