fbpx
Νικήθηκε από τον κορονοϊό ο θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι (1938-2020)

Νικήθηκε από τον κορονοϊό ο θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι (1938-2020)

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι, ο θάνατος του οποίου αποδίδεται σε επιπλοκές εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Τέρενς ΜακΝάλι, o λεγόμενος και «βάρδος του αμερικανικού θεάτρου», ξεκίνησε τη μακρά καριέρα του το 1961, όταν ο Τζον Στάινμπεκ του ζήτησε να συνεργαστούν για μία σειρά από θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων και μια διασκευή του βιβλίου Ανατολικά της Εδέμ σε μιούζικαλ. Έγραψε πολλά θεατρικά έργα στη δεκαετία του ’60, ενώ το 1987 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το έργο Frankie and Johnny. Το 1992 κατέκτησε το πρώτο του βραβείο Tony για το μιούζικαλ Kiss of the Spider Woman, ενώ ακολούθησαν ακόμα τρία, για τα έργα Love! Valour! Compassion!, Master Class και Ragtime. Το 2019 βραβεύθηκε με τιμητικό Tony για το σύνολο του έργου του.

Όχι κι άσχημα για έναν θεατρικό συγγραφέα που είχε αποσπάσει πολύ κακές κριτικές για το πρώτο του έργο, με έναν κριτικό μάλιστα να γράφει: «Το αμερικανικό θέατρο θα ήταν καλύτερο σήμερα το πρωί, αν οι γονείς του Τέρενς ΜακΝάλι τον είχαν πνίξει στην κούνια του».

Στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του Master Class, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, από την Κάπα Εκδοτική (2018).


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.