fbpx
Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» της Λένας Διβάνη στο COSMOTE HISTORY HD

Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» της Λένας Διβάνη στο COSMOTE HISTORY HD

Μια ολόφρεσκη παραγωγή της COSMOTE TV, τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λένας Διβάνη (Εκδόσεις Πατάκη, 2019), θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές του COSMOTE HISTORY HD. Η σειρά, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε 9 επεισόδια, αναφέρεται στη ζωή αλησμόνητων ζευγαριών, που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας με την πολιτική τους δράση ή την καλλιτεχνική τους πορεία. Η Λένα Διβάνη υπογράφει το σενάριο και αναλαμβάνει την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ. Τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22.00 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 19.00.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και στο επίσημο You Tube κανάλι της COSMOTE TV, παρουσιάζει τη θυελλώδη ερωτική σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου και τη σπουδαία ηθοποιό Κυβέλη Ανδριανού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Χίο το 1919, όταν ο Παπανδρέου ήταν παντρεμένος με την αριστοκράτισσα Σοφία Μινέικο και η Κυβέλη με τον θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη και μητέρα τριών παιδιών. Η σχέση τους, αρχικά παράνομη, κατέληξε σε γάμο και τη γέννηση του γιου τους, Γιώργου.

Στα επόμενα επεισόδια, θα παρακολουθήσουμε γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της ζωής των εξής σπουδαίων ζευγαριών: Νίκος Μπελογιάννης – Έλλη Παππά, βασιλιάς Παύλος – Φρειδερίκη, Ελευθέριος Βενιζέλος – Έλενα Σκυλίτση, Ίων Δραγούμης – Πηνελόπη Δέλτα – Μαρίκα Κοτοπούλη, Χαρίλαος Τρικούπης – Σοφία Τρικούπη, βασιλιάς Όθωνας – Αμαλία, Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα, Μαντώ Μαυρογένους – Δημήτριος Υψηλάντης. Ιστορικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και απόγονοι των ζευγαριών αποκαλύπτουν άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής τους και δίνουν τη δική τους οπτική γωνία για το πώς η προσωπική ζωή των ανθρώπων αυτών επηρέασε τη δημόσια εικόνα και την καριέρα τους.

«Από τη θητεία μου ως καθηγήτρια ιστορίας στη Νομική Σχολή –μια σχολή που εξ αντικειμένου δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία– κατάλαβα ότι είναι μεγάλη ανάγκη να ξυπνήσω αυτό το ενδιαφέρον στα παιδιά με κάθε τρόπο. Έτσι, κάθε χρόνο προσπαθώ να εξανθρωπίσω την ιστορία που τους διδάσκω για να τα κερδίσω. Αυτό λοιπόν επιχειρούμε να κάνουμε με αυτό το βιβλίο κι αυτή τη σειρά για όλο τον κόσμο, αναγνώστες και τηλεθεατές: να τους κάνουμε να αγαπήσουν και να μάθουν την ιστορία της χώρας μας από το 1821 ως τη χούντα μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της. Διάλεξα τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο επιδραστικά, τα πιο αλησμόνητα ζευγάρια για να διηγηθώ την ιστορία της χώρας μου και να την καταλάβουν όλοι», αναφέρει η Λένα Διβάνη.

Μιλώντας για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου για το COSMOTE HISTORY HD, η συγγραφέας τονίζει: «Όταν η COSMOTE TV αποφάσισε να κάνει το βιβλίο σειρά χάρηκα τρομερά, γιατί ο κύκλος επίδρασής του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος – η δύναμη της εικόνας είναι ασυναγώνιστη. Ζήσαμε μια φρενίτιδα για έναν ολόκληρο, καταπληκτικό χρόνο γεμάτο εργασία και χαρά, μαζί με τις δύο υπέροχες σκηνοθέτιδες της σειράς, την Κατερίνα Ευαγγελάκου και τη Μύρνα Τσάπα, που αγάπησαν τα ζευγάρια με πάθος και δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο για να γίνουν ακαταμάχητα, για να τα αγαπήσουν όλοι. Το COSMOTE HISTORY ήταν δίπλα μας σε κάθε βήμα, γιατί αυτός ήταν ο κοινός στόχος μας και η ευχή μας: να αγαπήσει ο ελληνικός λαός την ιστορία του και να τη μάθει χωρίς φόβο και πάθος».

Όλα τα επεισόδια, αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» ανήκει στο νέο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Τα «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία» της Λένας Διβάνη στο COSMOTE HISTORY HD

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: COSMOTE TV
Επιμέλεια παραγωγής: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη
Ιστορική Έρευνα – Σενάριο – Παρουσίαση: Λένα Διβάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, Τάκης Μπαρδάκος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου, Μύρνα Τσάπα
Βοηθός σκηνοθέτη: Κων/νος Φραγκόπουλος, Αμαλία Στολάτη
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Φοίβος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης, Δημοσθένης Ράπτης
Μουσική επιμέλεια: Θάνος Παπαδέλης, Αναστάσιος Κάτσαρης
Ηχοληψία: Γιώργος Στούπης, Νίκος Πατελάρος
Sound Editing – Μιξάζ: Αναστάσιος Κάτσαρης
Έρευνα αρχειακού υλικού: Νικόλας Νικολαϊδης, Ηλίας Πανταζής
Τίτλοι – Γραφικά: Γιώργος Φουκαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παγώνης Σπύρος
Β’ Κάμερα: Βάιος Μπάστος, Βασίλης Δημητριάδης, Παντελής Λαδάς, Μιχάλης Μπροκαλάκης, Μάνος Κριτσωτάκης, Στράτος Κουρλής
Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή, Κατερίνα Βαρθαλίτου
Λογίστρια: Ιωάννα Λιάπη
Εκτέλεση παραγωγής: BIGBANG, AeraDocs

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί-σπουδαστές:
Σέπε Γιάννης, Παπουτσόγλου Σοφία, Παπαβασιλείου Έλενα, Μικρόπουλος Λεωνίδας, Παραδείσης Μάριος, Σεμερτζίδης Μάκης, Κοτσαφτάκη Κωνσταντίνα, Κυριακού Κάλλυ, Μητράκα Ευανθία, Στολάτη Αμαλία, Ουλκέρογλου Νικόλας, Νταλανίκα Λιλή, Μυλόπουλος Ανδρέας, Πέρρος Δημήτρης, Αντωνιάδης Αντώνης, Βασιλειάδη Ανδρονίκη, Βελλοπούλου Κατερίνα, Γκινίκη Χρύσα, Ιωαννίδου Ρεγγίνα, Καραμέρη Χρυσιάννα, Κεσίλογλου Μαρία, Κωτσαδάμ Αμαλία, Κωνσταντίνου Κατερίνα, Λουπασάκη Ελευθερία, Παπαζήκου Αθανασία, Τσάτσαλη Ευρυδίκη, Τσιμπουρλάς Στέφανος, Δραγώνα Νίνα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.