fbpx
Το μυστήριο του εκατομμυριούχου που εξαφανίστηκε

Το μυστήριο του εκατομμυριούχου που εξαφανίστηκε

Το μυστήριο της εξαφάνισης ενός εκατομμυριούχου πριν από έναν αιώνα στο Τορόντο του Καναδά ερευνά στο νέο της βιβλίο η δημοσιογράφος της εφημερίδας Toronto Star και συγγραφέας Katie Daubs, με τίτλο Ο αγνοούμενος εκατομμυριούχος.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1919, ο Ambrose Small πούλησε την αλυσίδα θεάτρων του έναντι 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα ποσό τεράστιο ακόμα και για τις μέρες μας, πόσο μάλλον για εκείνη την εποχή. Την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε και έκτοτε δεν τον είδε ξανά κανείς. Δε βρέθηκε ποτέ το πτώμα του, δεν κατηγορήθηκε κανείς για τη δολοφονία του, ενώ κανείς δεν άγγιξε τα λεφτά του.

«Την τελευταία μέρα της ζωής του που γνωρίζουμε, καταθέτει την επιταγή στην τράπεζα, συναντά τη γυναίκα του για γεύμα και μετά συναντά τον δικηγόρο του. Ο δικηγόρος του έρχεται στο γραφείο περίπου στις 5:30 εκείνο το απόγευμα, εισπράττει μια επιταγή από εκείνον ως πληρωμή και λέει “τα λέμε”». Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον Ambrose Small», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η συγγραφέας.

Η σύζυγός του κρίθηκε ύποπτη στην αρχή, επειδή δεν ανέφερε αμέσως στις Αρχές την εξαφάνισή του, ενώ αργότερα οι υποψίες έπεσαν πάνω στο δεξί του χέρι, τον Jack Doughty, που εργαζόταν επί 18 χρόνια γι’ αυτόν. Η Daubs αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στις θεωρίες για το τι μπορεί να συνέβη πραγματικά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της δολοφονίας, αλλά άγνωστο από ποιον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΝΕΑ
Βιβλίο που μπλόκαρε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ κυκλοφορεί μισόν αιώνα μετά

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Στάνλεï Κιούμπρικ είχε το εξής ελάττωμα, όπως συμφωνούν λίγο-πολύ όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του: την τελειομανία του. Έτσι, όταν το 1970 κάποιος τόλμησε σε ένα βιβλίο...

ΝΕΑ
Η ανορθόδοξη μέθοδος του Καζούο Ισιγκούρο πίσω από τους τίτλους των βιβλίων του

Για τον μάλλον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους τίτλους των βιβλίων του μαζί με τη σύζυγό του μίλησε ο νομπελίστας συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Όπως περιέγραψε ο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.