fbpx
Ο Ζακ Τατί αποκαλύπτεται

Ο Ζακ Τατί αποκαλύπτεται

Μία συλλογή πέντε τόμων αφιερωμένη στον Γάλλο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Ζακ Τατί (1907-1982), που θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων κωμικών της ιστορίας, εξέδωσε ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Taschen.

Η συλλογή The Definitive Jacques Tati περιλαμβάνει δοκίμια, συνεντεύξεις του Τατί, σενάρια, καθώς και εκατοντάδες φωτογραφίες, επιστολές, σκίτσα και σημειώσεις του.

Οραματιστής και τολμηρός, ο Τατί στις ταινίες του έδινε μία πρωτοποριακή διάσταση μοντερνισμού, εντάσσοντας στοιχεία επιστημονικής φαντασίας στα έργα του, στα οποία πάντα πρωταγωνιστούσε. Ωστόσο, το 1974 αποσύρθηκε από τη βιομηχανία του θεάματος, αφήνοντας πίσω του ένα μικρό σε έκταση, αλλά διαχρονικό έργο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.