fbpx
Διαδικτυακός έρανος για τα χιλιάδες κατεστραμμένα βιβλία αγγλικής οργάνωσης

Διαδικτυακός έρανος για τα χιλιάδες κατεστραμμένα βιβλία αγγλικής οργάνωσης

Χιλιάδες λίρες έχουν συγκεντρωθεί μέσω διαδικτύου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για λογαριασμό της Re-Read, μίας οργάνωσης με έδρα το Ντόνκαστερ της Αγγλίας που πουλά βιβλία και με τα έσοδα από αυτά προσφέρει δωρεάν βιβλία σε παιδιά.

Οι πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή ήταν καταστροφικές για τη Re-Read, καθώς περίπου 10.000 από τα 12.000 παιδικά βιβλία που είχε προς δωρεά καταστράφηκαν, ενώ περίπου 100.000 βιβλία που προορίζονταν για πώληση επίσης υπέστησαν ζημιές. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση πολλών χρηστών του διαδικτύου, στήθηκε μία σελίδα για την οικονομική στήριξη της οργάνωσης και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 9.000 λίρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης, Τζιμ Μακλάφλιν, η Re-Read δώρισε πέρυσι πάνω από 35.000 βιβλία σε σχολεία, θρησκευτικές ομάδες και παιδικά κέντρα, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτικά αναγνώσματα παιδιά που αλλιώς δεν θα είχαν αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος αναφέρει ότι στα επτά χρόνια λειτουργίας της, η οργάνωση έχει δωρίσει πάνω από 200.000 βιβλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.