fbpx

ΤΟ «1984» ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ BEST SELLER

ΤΟ 1984 ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ BEST SELLERΣχεδόν 65 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το προφητικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ 1984 είναι και πάλι επίκαιρο, με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών που συγκλονίζει τις ΗΠΑ, μετά από την αποκάλυψη ενός πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών ότι η NSA συλλέγει τα τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά αρχεία εκατομμυρίων πολιτών, με σκοπό να αποτρέψει ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες οι πωλήσεις των τελευταίων εκδόσεων του βιβλίου, που εισήγαγε τον όρο «Μεγάλος Αδελφός», έχουν εκτοξευτεί, με μία από αυτές μάλιστα να παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων που φτάνει το 4.000%!

Εξάλλου, ακόμα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε μία αναφορά στο βιβλίο, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις πρακτικές της NSA, σημειώνοντας: «Κοιτώντας γενικά, μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς για το Μεγάλο Αδελφό και πώς αυτό μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα που πιθανόν να ξέφυγε από τον έλεγχο, όμως όταν βλέπει κανείς τις λεπτομέρειες, τότε νομίζω ότι έχουμε πετύχει μια σωστή ισορροπία».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.