fbpx
Αμερικανός συγγραφέας προσφέρει χρήματα για το γήπεδο ποδοσφαιρικής ομάδας

Αμερικανός συγγραφέας προσφέρει χρήματα για το γήπεδο ποδοσφαιρικής ομάδας

Μία γενναία δωρεά πραγματοποίησε ο Αμερικανός συγγραφέας Τζον Γκριν, γνωστός μεταξύ άλλων για τα βιβλία του Χελώνες στο άπειρο (μτφρ. Χρήστος Καψάλης, Εκδόσεις Ψυχογιός 2018) και Το λάθος αστέρι (μτφρ. Χρήστος Καψάλης, Εκδόσεις Λιβάνη 2013), ώστε η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της AFC Γουίμπλεντον να μπορέσει να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο κοντά στην ιστορική της έδρα, το Plough Lane.

Χάρη στη δωρεά του Γκριν, ο σύλλογος έχει συγκεντρώσει πλέον 2 εκατομμύρια λίρες και ελπίζει να αντλήσει άλλα 5 εκατομμύρια λίρες μέσω crowdfunding, ώστε να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το νέο γήπεδο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά πάνω από 25 εκατομμύρια λίρες.

«Οι οπαδοί της Γουίμπλεντον έχουν δείξει στον κόσμο ότι είναι εφικτό ένας σύλλογος που διοικείται από τους οπαδούς του να λειτουργεί με επιτυχία και σωφροσύνη, και τώρα δείχνουν στον κόσμο τον δρόμο για το Plough Lane. Είμαι πολύ, πολύ περήφανος που συνεισφέρω στο επόμενο κεφάλαιο αυτού του εξαιρετικού συλλόγου», δήλωσε ο συγγραφέας, το όνομα του οποίου έχει δοθεί σε μία εξέδρα στη σημερινή έδρα της ομάδας.

Η AFC Γουίμπλεντον ιδρύθηκε το 2002, αφού η ιστορική Γουίμπλεντον «μετακόμισε» στο Μίλτον Κέινς και μετονομάστηκε σε Μίλτον Κέινς Ντονς. Έκτοτε καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία και φέτος αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας ανέβει 6 κατηγορίες μέσα σε 13 χρόνια.

 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.