fbpx

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOSΚαμπάνια για να σωθεί ένα ιστορικό λογοτεχνικό στέκι της Τεργέστης, στην Ιταλία, έχει ξεκινήσει ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Κλαούντιο Μάγκρις.

Πρόκειται για το Καφέ Σαν Μάρκο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1914, όταν η Τεργέστη ανήκε ακόμα στην Αυστροουγγαρία, και συχνός θαμώνας του οποίου ήταν, μεταξύ άλλων, κυρίως Ιταλών ανθρώπων του πνεύματος, ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις.

Ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Καφέ Σαν Μάρκο, Φράνκο Φιλίπι, απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, και μέχρι τώρα η AG, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας και ιδιοκτήτρια του καφέ, δεν έχει ορίσει αντικαταστάτη, με τους ντόπιους να φοβούνται ότι είτε το καφέ θα κλείσει, είτε θα βρεθεί νέος μάνατζερ που θα μετατρέψει το χώρο σε κάτι άλλο από αυτό που παραδοσιακά είναι εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

«Δεν είναι μόνο το παρελθόν (της πόλης). Είναι το παρόν και το μέλλον», δηλώνει η Γκαμπριέλα Βαλέρα, επικεφαλής της τοπικής ένωσης ποίησης και αλληλεγγύης, που επισημαίνει ότι είναι σημαντικό το καφέ να διατηρήσει τα ίδια χαρακτηριστικά και το ίδιο πνεύμα.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.