fbpx
Η Penguin στηρίζει συγγραφέα που κατηγορείται για αντισημιτισμό

Η Penguin στηρίζει συγγραφέα που κατηγορείται για αντισημιτισμό

Στο πλευρό του Ισπανού πρώην στρατιωτικού και νυν συγγραφέα Πέδρο Μπάνιος στέκεται ο εκδοτικός οίκος Penguin, υποστηρίζοντας πως οι αμφιλεγόμενες απόψεις που εκφράζει στο βιβλίο του Πώς κυβερνούν τον κόσμο δεν είναι αντισημιτικές, όπως ισχυρίζονται πολλοί.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο στα αγγλικά από θυγατρική της Penguin και υπόσχεται να αποκαλύψει στους αναγνώστες «τις 22 μυστικές στρατηγικές της παγκόσμιας ισχύος», από «έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα γεωπολιτικής, τρομοκρατίας και μυστικών υπηρεσιών». Ωστόσο, οι επικριτές του Μπάνιος κάνουν λόγο για έναν συνωμοσιολόγο που αναπαράγει το σύνηθες στερεότυπο των Εβραίων που κυβερνούν τον πλανήτη.

Το θέμα ανέδειξε ιδιαίτερα ο συγγραφέας Τζέρεμι Ντανς, επισημαίνοντας πως στο εξώφυλλο του βιβλίου βρίσκεται ένα χταπόδι, ένα σύμβολο που συνδέεται συχνά με τον αντισημιτισμό, αλλά και παρατηρώντας πως στην αγγλική μετάφραση του βιβλίου έχουν απαλειφθεί τρεις αναφορές στη γνωστή εβραϊκή οικογένεια Rothschild και την υποτιθέμενη τεράστια δύναμή τους. Σύμφωνα με τον Ντανς, η Penguin εν γνώσει της εξέδωσε ένα βιβλίο αντισημιτικής προπαγάνδας, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι «έκοψε» τις αναφορές στους Rothschild.

Απαντώντας στις καταγγελίες, η Penguin σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως, έπειτα από λεπτομερή ανάλυση του βιβλίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αν και ο συγγραφέας εκφράζει σαφώς έντονες απόψεις για τη γεωστρατηγική και τη γεωπολιτική, εστιάζοντας στους ιστορικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους για την υποτιθέμενη παγκόσμια κυριαρχία πολλών διαφορετικών ομάδων, κατά τη γνώμη μας δεν εκφράζει απόψεις σε αυτό το βιβλίο, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που απαλείφθηκαν, οι οποίες είναι αντισημιτικές».


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.