fbpx
Η συγγραφέας που τα έχασε όλα για ένα tweet προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Η συγγραφέας που τα έχασε όλα για ένα tweet προσφεύγει στη δικαιοσύνη

H Natasha Tynes τα έχασε όλα εξαιτίας ενός tweet. Ενώ επρόκειτο να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, η κατακραυγή στα social media για μία ανάρτησή της όπου επέκρινε μια υπάλληλο του μετρό επειδή έτρωγε μέσα στο βαγόνι (κάτι που απαγορεύεται), ζητώντας από την αρμόδια αρχή να λάβει μέτρα σε βάρος της, οδήγησε τον εκδοτικό οίκο που θα εξέδιδε το βιβλίο της στην απόφαση να ακυρώσει τη μεταξύ τους συμφωνία.

Τώρα, η Tynes υπέβαλε αγωγή κατά του εκδοτικού οίκου Rare Bird Books, υποστηρίζοντας πως με την απόφασή του αυτή κατέστρεψε τη φήμη της, ενώ ισχυρίζεται ακόμα πως από όλη αυτή την περιπέτεια έχει υποστεί σοβαρά προβλήματα: τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου εργαζόταν, εισήχθη σε νοσοκομείο με πόνους στο στήθος, έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της μέσω Facebook και Twitter, έχει αυξημένη πίεση, αυτοκτονικούς ιδεασμούς, ενώ η δουλειά που έκανε για τη συγγραφή του βιβλίου της έχει πάει χαμένη.

Από την πλευρά της, η Rare Bird Books υποστηρίζει πως η απόφασή της δεν ήταν προσβλητική για την Tynes και στηρίχθηκε στο ότι ο εκδοτικός οίκος δεν επιθυμεί συνειδητά να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο μαζί της, μετά την κατακραυγή στα social media. Υποστηρίζει ακόμα πως οι κατηγορίες της Tynes είναι αβάσιμες, ενώ σχολιάζει ότι το βιβλίο της είχε λιγότερες από 50 προπαραγγελίες και μόνο μερικές εκατοντάδες αντίτυπα επρόκειτο να τυπωθούν.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.