fbpx
Η τελευταία επιθυμία του Τέρι Πράτσετ έγινε πραγματικότητα

Η τελευταία επιθυμία του Τέρι Πράτσετ έγινε πραγματικότητα

Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια για να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη το έργο Good Omens (Καλοί οιωνοί, μτφρ. Θάνος Καραγιαννόπουλος, Εκδόσεις Selini 2016), το αριστούργημα που έγραψαν το 1990 δύο θρύλοι της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο Νιλ Γκέιμαν και ο Τέρι Πράτσετ. Κρίμα που ο τελευταίος δεν πρόλαβε να το δει αυτό.

Το Good Omens γυρίστηκε σε μίνι σίριαλ έξι επεισοδίων, με τη συνεργασία της Amazon και του BBC, και όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime, ενώ στη Βρετανία η σειρά προβάλλεται κάθε εβδομάδα από το BBC.

Όπως αποκάλυψε ο Νιλ Γκέιμαν μιλώντας στο περιοδικό GQ, οι δύο συγγραφείς είχαν κάνει μια συμφωνία: οτιδήποτε γύρω από το Good Omens θα έπρεπε να το συμφωνήσουν από κοινού. Όταν όμως ο Τέρι Πράτσετ αντιλήφθηκε πως δεν του έμενε πολύς χρόνος ζωής, ζήτησε από τον Γκέιμαν να αναλάβει δράση ώστε να γίνει η τηλεοπτική μεταφορά πριν από τον θάνατό του. Αλλά σύντομα έπεσε σε κώμα και τελικά απεβίωσε. Έτσι, ο Γκέιμαν ανέλαβε να γράψει το σενάριο της σειράς, ώστε να ικανοποιήσει έστω και μετά θάνατον την τελευταία επιθυμία του Πράτσετ.

To Good Omens είναι ένα σατιρικό βιβλίο φαντασίας για την έλευση του Αρμαγεδδώνα και την Ημέρα της Κρίσεως, την οποία προσπαθούν να αποτρέψουν ένας άγγελος και ένας δαίμονας, προκειμένου να διατηρήσουν την άνετη ζωή τους στη Γη, ως εκπρόσωποι του Παραδείσου και της Κόλασης αντίστοιχα.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΝΕΑ
Βιβλίο που μπλόκαρε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ κυκλοφορεί μισόν αιώνα μετά

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Στάνλεï Κιούμπρικ είχε το εξής ελάττωμα, όπως συμφωνούν λίγο-πολύ όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του: την τελειομανία του. Έτσι, όταν το 1970 κάποιος τόλμησε σε ένα βιβλίο...

ΝΕΑ
Η ανορθόδοξη μέθοδος του Καζούο Ισιγκούρο πίσω από τους τίτλους των βιβλίων του

Για τον μάλλον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους τίτλους των βιβλίων του μαζί με τη σύζυγό του μίλησε ο νομπελίστας συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Όπως περιέγραψε ο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.