ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΝΟΥΑ ΑΤΣΕΜΠΕ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΝΟΥΑ ΑΤΣΕΜΠΕ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΝΟΥΑ ΑΤΣΕΜΠΕΕκατοντάδες κόσμου παρευρέθησαν στην κηδεία του μεγάλου Νιγηριανού συγγραφέα Τσινούα Ατσέμπε, ακόμα και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας, τους οποίους είχε κριτικάρει ο ίδιος έντονα, και μάλιστα για το λόγο αυτό δε δεχόταν να τιμηθεί με κανένα εθνικό βραβείο.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, εκφώνησε έναν 12λεπτο επικήδειο στον οποίο αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του Ατσέμπε, αν και πολλοί θεώρησαν την παρουσία του προσβλητική για το συγγραφέα και υποκινούμενη καθαρά από πολιτικό συμφέρον, εν όψει των επόμενων εκλογών.

Η σορός του Ατσέμπε τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο δίπλα στο σπίτι του, την ίδια στιγμή που ακριβώς απʼ έξω μικροπωλητές συνέχιζαν να πουλάνε τα βιβλία του.
Ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος που τέλεσε την κηδεία, Ικέτσι Νουατσούκου Νουόσου, δήλωσε με νόημα: «Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να θαφτούν».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.