fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Δαββέτα, Μπαρίκκο, Πέρεθ-Ρεβέρτε, Πιπέρνο και Χόκινγκ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Δαββέτα, Μπαρίκκο, Πέρεθ-Ρεβέρτε, Πιπέρνο και Χόκινγκ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Νίκου Δαββέτα Η Εβραία νύφη
Μαρία Γουρδουμπά
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ

Για το βιβλίο του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο Μίστερ Γκουίν
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ

Για το βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε Ο Ουσάρος
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΣΙΛΕΟΥ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΕΚΙΑΡΗ

Για το βιβλίο του Αλεσσάντρο Πιπέρνο Εκεί που τελειώνει η ιστορία
Πάνος Σαρλάνης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Για το βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 28/6/2019.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Νίκου Δαββέτα, Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, Αλεσσάντρο Πιπέρνο και Στίβεν Χόκινγκ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Νίκου Δαββέτα Η Εβραία νύφη
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο Μίστερ Γκουίν
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε Ο Ουσάρος
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αλεσσάντρο Πιπέρνο Εκεί που τελειώνει η ιστορία
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 5 Μαΐου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Η Εβραία νύφη του Νίκου Δαββέτα

Μια νέα γυναίκα, η Νίκη, µακριά από τον γενέθλιο τόπο της, προσπαθεί να διαλευκάνει το γερµανόφιλο παρελθόν του πατέρα της και ιδιαίτερα τον βαθµό ανάµειξής του στον αφανισµό των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Συµπαραστάτης της ο ερωτικός της σύντροφος, που βασανίζεται από τις δικές του ενοχές όταν πληροφορείται την οικογενειακή του ιστορία στα χρόνια του Εµφυλίου.

Ένα µυθιστόρηµα για τη διαπλοκή της συλλογικής και της προσωπικής µνήµης, που φωτίζει µε πλάγιο τρόπο τα ανεπούλωτα τραύµατα της Ιστορίας.

 

Μίστερ Γκουίν του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο

Ο Τζάσπερ Γκουίν είναι συγγραφέας. Ζει στο Λονδίνο και απ’ ό,τι φαίνεται είναι ένας άντρας που αγαπάει τη ζωή. Ξαφνικά νιώθει την επιθυµία να σταµατήσει. Ίσως να σταµατήσει να γράφει, όµως δεν πρόκειται για την κρίση που πλήττει τους συγγραφείς. Ο Τζάσπερ Γκουίν δείχνει πως θέλει ν’ αλλάξει οπτική, να φτάσει στο µεδούλι µιας µαγείας.

Ο Αλεσσάντρο Μπαρίκκο διεισδύει στις κρυφές συµµετρίες αυτού του µυστηρίου µε το σίγουρο και άνετο βήµα ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει και αγαπάει τα µονοπάτια που διατρέχει. Χειρίζεται δύο υπέροχα πρόσωπα που, στα µισά του µυθιστορήµατος, δίνουν το ένα στο άλλο τη σκυτάλη, κι αν δουλειά του κυρίου Γκουίν είναι ν’ ανακατέψει την τράπουλα του µυστηρίου, η κοπέλα έχει το καθήκον να την ξαναβάλει στη σειρά, για να φτάσει τελικά σε κάτι, παράτολµα και κρυστάλλινα, προφανές.

Θα συναντηθούν τρεις φορές,
όμως κάθε φορά θα είναι μοναδική,
η πρώτη, η τελευταία.

 

Ο Ουσάρος του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε

Ο Ουσάρος, το πρώτο βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, γράφτηκε το 1983, «ανάμεσα σε δύο πολεμικά ρεπορτάζ», όπως λέει ο ίδιος. Ο Ρεβέρτε αφηγείται την ιστορία ενός νεαρότατου ουσάρου, του ανθυπίλαρχου του ναπολεόντειου στρατού Φρεντερίκ Γκλυντς, που ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του μάχη.

Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήµερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη µάχιµη δηµοσιογραφία µε τη λογοτεχνία. Ως απεσταλµένος του γραπτού Τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, έζησε από κοντά για 21 χρόνια (1973-1994) τις µεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις. Τα µυθιστορήµατά του γνωρίζουν παγκόσµια επιτυχία και αρκετά έχουν µεταφερθεί στον κινηµατογράφο.

 

Εκεί που τελειώνει η ιστορία του Αλεσσάντρο Πιπέρνο

Ο Ματτέο Τζέβι ήταν στη Ρώμη λίγο περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο και ήδη ονειρευόταν να μείνει εδώ για πάντα. Βέβαια, στο Λος Άντζελες είχε δύο συζύγους (εκ των οποίων η μία εν ενεργεία), όμως σε τελική ανάλυση είχε και εδώ δύο (εκ των οποίων η μία εν ενεργεία). Και παρ’ όλα αυτά δεν ένιωθε δεσμευμένος με καμία από τις τέσσερις. Στα πενήντα έξι του χρόνια μπορούσε να θεωρείται, και όχι μόνο ως προς αυτό, μάλλον ελεύθερος.

Ο Ματτέο βρίσκεται στην πτήση που από το Λος Άντζελες τον φέρνει πίσω στην Ιταλία, από όπου αναγκάστηκε να το σκάσει πολλά χρόνια πριν λόγω χρεών, εγκαταλείποντας από τη μια μέρα στην άλλη και την οικογένειά του. Η επιστροφή του επικρέμαται σαν θεομηνία, χειρότερη κι από εκείνες που ακολούθησαν την ξαφνική φυγή του.

 

Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα του Στίβεν Χόκινγκ

Υπάρχει Θεός; Πώς ξεκίνησαν όλα; Μπορούµε να προβλέψουµε το µέλλον; Υπάρχει άλλη νοήµων ζωή στο Σύµπαν; Τι υπάρχει µέσα σε µια µαύρη τρύπα; Πώς µπορούµε να διαµορφώσουµε το µέλλον; Θα µας ξεπεράσει η τεχνητή νοηµοσύνη; Έχει νόηµα να αποικίσουµε το Διάστηµα; Είναι δυνατά τα ταξίδια στον χρόνο; Θα επιβιώσουµε πάνω στη Γη;

Στο βιβλίο αυτό, το τελευταίο του, ο µεγάλος αστροφυσικός και συγγραφέας του Χρονικού του χρόνου µοιράζεται µαζί µας τις τελευταίες του σκέψεις πάνω στα µεγαλύτερα ερωτήµατα µε τα οποία είναι αντιµέτωπη η ανθρωπότητα.

Ο Στίβεν Χόκινγκ (1942-2018) αναγνωρίζεται ως ο διαπρεπέστερος επιστήµονας από την εποχή του Αϊνστάιν, γνωστός τόσο για το ρηξικέλευθο έργο του στη φυσική και στην κοσµολογία, όσο και για την παιγνιώδη αίσθηση του χιούµορ του. Επιµόρφωσε εκατοµµύρια αναγνώστες για τις απαρχές του Σύµπαντος και τη φύση των µαύρων τρυπών και ενέπνευσε εκατοµµύρια άλλους αψηφώντας µια τροµακτική διάγνωση ALS, η οποία αρχικά του άφηνε περιθώριο ζωής µόλις 2 έτη. Αργότερα θα αναγκαζόταν να επικοινωνεί χρησιµοποιώντας µόνο µερικούς µυς του προσώπου του, όµως συνέχισε να προωθεί την έρευνα στο πεδίο του και να αποτελεί µια αξιοσέβαστη φωνή επί κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητηµάτων.

Ο Χόκινγκ δεν έλυσε απλώς µερικά από τα µεγαλύτερα µυστήρια της επιστήµης, αλλά πίστευε επίσης πως η επιστήµη παίζει ζωτικό ρόλο στην επίλυση των προβληµάτων µας εδώ στη Γη. Τώρα, καθώς αντιµετωπίζουµε τεράστιες προκλήσεις για τον πλανήτη µας –µεταξύ των οποίων την κλιµατική αλλαγή, την απειλή του πυρηνικού πολέµου και την ανάπτυξη της τεχνητής νοηµοσύνης–, στρέφει το βλέµµα του στα πιο κρίσιµα ερωτήµατα που τίθενται.

Θα επιβιώσει η ανθρωπότητα; Έχει νόηµα να αποικίσουµε το Διάστηµα; Υπάρχει Θεός; Αυτές είναι µερικές µόνο από τις ερωτήσεις µε τις οποίες καταπιάνεται ο Χόκινγκ σ’ αυτό το ευρύ, παθιασµένο τελευταίο έργο µιας από τις σπουδαιότερες διάνοιες στην Ιστορία.

Με πρόλογο του ηθοποιού Έντι Ρέντµεϊν, που κέρδισε το Όσκαρ ενσαρκώνοντας τον Στίβεν Χόκινγκ, εισαγωγή του βραβευµένου µε Νόµπελ Κιπ Θορν και έναν επίλογο από την κόρη του Χόκινγκ, Λούσυ, οι Σύντοµες απαντήσεις στα µεγάλα ερωτήµατα είναι ένα υπέροχο αποχαιρετιστήριο µήνυµα προς όλους µας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.