ΣΤΗ ΛΙΝΤΙΑ ΝΤΕΪΒΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER INTERNATIONAL

ΣΤΗ ΛΙΝΤΙΑ ΝΤΕΪΒΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER INTERNATIONAL

ΣΤΗ ΛΙΝΤΙΑ ΝΤΕΪΒΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER INTERNATIONALΣτη Λίντια Ντέιβις, που φημίζεται για τα ιδιαίτερα μικρά διηγήματά της, απονεμήθηκε το βραβείο Man Booker International, που δίνεται κάθε δύο χρόνια και τιμά «επιτεύγματα στη λογοτεχνία σε διεθνές επίπεδο».

Ο προηγούμενος νικητής του βραβείου Man Booker International ήταν ο Φίλιπ Ροθ, ενώ το 2009 είχε τιμηθεί η διηγηματογράφος Άλις Μάνρο.

Τα περισσότερα έργα της Ντέιβις δεν ξεπερνούν τις τρεις σελίδες, ενώ κάποια αποτελούνται από μία μόνο πρόταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το διήγημά της «Double Negative», που είναι το εξής: «Κάποια στιγμή στη ζωή της, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι τόσο ότι θέλει να κάνει ένα παιδί, όσο το ότι δεν δε θέλει να μην κάνει παιδί, ή να μην έχει κάνει παιδί».

Η Ντέιβις έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα και επτά συλλογές διηγημάτων, ενώ έχει επίσης μεταφράσει στα αγγλικά έργα των Προυστ και Φλωμπέρ.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.