fbpx
Οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Wellcome

Οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Wellcome

Η εξερεύνηση του φύλου αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Wellcome, το οποίο απονέμεται σε βιβλία που αναδεικνύουν «τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η υγεία, η φαρμακευτική και οι ασθένειες αγγίζουν τη ζωή μας» και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 30.000 λιρών.

Μεταξύ των υποψήφιων βιβλίων βρίσκουμε την αυτοβιογραφία του τρανσέξουαλ μποξέρ Thomas Page McBee με τίτλο Amateur, καθώς και το μυθιστόρημα Murmur, στο οποίο ο Will Eaves καταπιάνεται με την περίοδο κατά την οποία ο μαθηματικός και «πατέρας» των υπολογιστών Άλαν Τούρινγκ είχε υποβληθεί σε χημικό ευνουχισμό λόγω της ομοφυλοφιλίας του, προτού αυτοκτονήσει.

Υποψήφια είναι και η βιογραφία της τρανσέξουαλ Sandra Pankhurst, γραμμένη από τη Sarah Krasnostein, καθώς και το μυθιστόρημα της Ottessa Moshfegh με τίτλο My Year of Rest and Relaxation, όπου μία νεαρή γυναίκα πέφτει σε κώμα για έναν χρόνο, ελπίζοντας πως όταν βγει από αυτό θα την περιμένει μια νέα ζωή.

Την εξάδα της βραχείας λίστας συμπληρώνουν η αυτοβιογραφία του θεατρικού συγγραφέα Arnold Thomas Fanning με τίτλο Mind on Fire και θέμα τα ψυχωτικά επεισόδια που είχε όταν ήταν νέος, και το βιβλίο Heart του καρδιολόγου Sandeep Jauhar, που εξετάζει την ανθρώπινη καρδιά μέσα από την ιατρική έρευνα, την Ιστορία και προσωπικές αφηγήσεις.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.