fbpx

ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ diastiso.grΜία σειρά από βιβλία ειδικά σχεδιασμένα για ανάγνωση στο αεροπλάνο, εν ώρα πτήσης, λανσάρει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία «Qantas», υποστηρίζοντας ότι αυτά κρατάνε ακριβώς όσο διαρκεί μία πτήση.

Σύμφωνα με τη διαφημιστική εταιρεία που εμπνεύστηκε την ιδέα και την υλοποίησε σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Hachette, ο μέσος αναγνώστης διαβάζει 200 με 300 λέξεις ανά λεπτό, δηλαδή περίπου μία σελίδα ανά λεπτό, και με βάση αυτό το δεδομένο επελέγησαν τα βιβλία, ώστε η ανάγνωσή τους να διαρκεί ακριβώς όσο η πτήση. Μάλιστα, για μεγάλες πτήσεις έχουν συνυπολογίσει και τα διαλείμματα που κάνει ο επιβάτης για να φάει ή να κοιμηθεί.

Τα βιβλία, που συλλογικά ονομάζονται Ιστορίες για Κάθε Ταξίδι, είναι όμορφα σχεδιασμένα, ενώ η «Qantas» θεωρεί ότι με το σχέδιο αυτό ενισχύει το εκλεπτυσμένο προφίλ της, ειδικά σε μία εποχή που το να διαβάζει κανείς βιβλία στο αεροπλάνο θεωρείται από πολλούς παλιομοδίτικο

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.