ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ;Όταν η μητέρα μίας μαθήτριας σε σχολείο του Μίτσιγκαν ζήτησε πριν από μία εβδομάδα να αποσυρθεί από τα προτεινόμενα αναγνώσματα το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, με το αιτιολογικό ότι περιέχει πορνογραφικό υλικό, μία επιτροπή αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς συστάθηκε, με σκοπό να ερευνήσει το αίτημα αυτό.

Σύμφωνα με την Γκέιλ Χόραλεκ, το βιβλίο περιέχει πορνογραφικό υλικό, το οποίο εντοπίζεται στα σημεία που η έφηβη Άννα αναφέρεται στο σώμα της που αλλάζει και συγκεκριμένα στα γεννητικά της όργανα. Η Χόραλεκ υποστήριξε ότι οι γονείς θα έπρεπε να ενημερωθούν καλύτερα για το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού.

Ωστόσο, η επιτροπή (αναμενόμενα) απέρριψε το αίτημα της μητέρας, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με λογοκρισία και θα στερούσε από τα παιδιά τη δυνατότητα να μελετήσουν τα βαθύτερα νοήματα του βιβλίου.
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι (και μετά την απόφαση της επιτροπής παραμένει) ένα από τα δύο βιβλία που προσφέρονται σαν επιλογές στους μαθητές να διαβάσουν σχετικά με το Ολοκαύτωμα, ενώ είναι μέρος του προγράμματος «Το θάρρος στη ζωή και τη λογοτεχνία».

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.