fbpx
Ο Μισέλ Ουελμπέκ επαινεί τον «απωθητικό κλόουν» Τραμπ

Ο Μισέλ Ουελμπέκ επαινεί τον «απωθητικό κλόουν» Τραμπ

Ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ, που κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις και τα βιβλία του, σε άρθρο του στο περιοδικό Harper’s Magazine επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τον οικονομικό προστατευτισμό που πρεσβεύει, την απέχθειά του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προθυμία του να διαπραγματευτεί με σκληρούς ξένους ηγέτες, όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κι όμως, ο Ουελμπέκ στην αρχή του άρθρου του χαρακτηρίζει τον Τραμπ «απωθητικό κλόουν», ο οποίος φέρνει το τέλος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι πια η ηγέτιδα δύναμη του κόσμου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό νέο για τους Αμερικανούς. Είναι πολύ καλό νέο για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Αμερικανοί φεύγουν από τον σβέρκο μας. Οι Αμερικανοί μάς αφήνουν να υπάρχουμε», αναφέρει.

Ο Ουελμπέκ επαινεί επίσης τον Τραμπ για την απειλή του να περικόψει τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας: «Η Γαλλία θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ, ίσως ένα τέτοιο βήμα να γίνει ανούσιο αν η έλλειψη επιχειρησιακής χρηματοδότησης αναγκάσει το ΝΑΤΟ να εξαφανιστεί από μόνο του. Αυτός θα ήταν ένας λόγος ανησυχίας λιγότερος, και ένας ακόμα λόγος για επαίνους προς τον Ντόναλντ Τραμπ».


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.