fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καρυστιάνη, Γεοσούα, Γουέλτυ, Τζίνι και Χριστοδούλου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καρυστιάνη, Γεοσούα, Γουέλτυ, Τζίνι και Χριστοδούλου

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη Χίλιες ανάσες
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

Για το βιβλίο του Αβραάμ Β. Γεοσούα Η κομπάρσα
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΟΥΛΕΛΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΪΚΟΥ

Για το βιβλίο της Γιουντόρα Γουέλτυ Το μεγάλο δίχτυ
ΝΑΤΑΣΑ ΚΟΥΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Για το βιβλίο της Άμπυ Τζίνι Οι φύλακες του φωτός
ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΟΦΟΚΛΗ ΛΑΜΠΡΗ

Για το βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥΡΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/11/2018.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Ιωάννας Καρυστιάνη, Αβραάμ Β. Γεοσούα, Γιουντόρα Γουέλτυ, Άμπυ Τζίνι και Σταύρου Χριστοδούλου.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη Χίλιες ανάσες
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αβραάμ Β. Γεοσούα Η κομπάρσα
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Γιουντόρα Γουέλτυ Το μεγάλο δίχτυ
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Άμπυ Τζίνι Οι φύλακες του φωτός
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1652131914892840

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/1052161093496397826

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 12:01. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Χίλιες ανάσες της Ιωάννας Καρυστιάνη

Κουμπί, κούτελο, τάφος, βράχος ασκήσεις για δυνατούς λύτες. Ήταν όντως αινίγματα ή ο άγριος θάνατος την είχε κλονίσει τόσο που έχανε το νόημα του τετέλεσται και το μέτρο των τετελεσμένων;

Άγγιξε το άσπρο πουκάμισο του Στέλιου, άπλυτο από το καλοκαίρι. Μύρισε λαίμαργα τις κιτρινίλες του ιδρώτα του στις μασχάλες, φίλησε τον γιακά σαν να φιλούσε τον λαιμό του. «Εσένα δεν έχω σκοπό να σε μπουγαδιάσω», ψιθύρισε κι αμέσως μετά κόλλησε στον καθρέφτη.

Λαχταρούσε να βρει κατάφατσα εκεί το πρόσωπο του άντρα της, να δει τα ματόκλαδά του να παίζουν, τις φλέβες του λαιμού να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν ολοζώντανες. Θα ακουμπούσε τα δάχτυλά της στο κεφάλι του, θα μετρούσε σωστά το πλάτος του μετώπου, την απόσταση από τα φρύδια ως τις ρίζες των μαλλιών του. Περίμενε, περίμενε, στο τζάμι υπήρχε μόνο το σπασμένο μούτρο της και το θολωμένο βλέμμα της.

Αυτή, η Πηγή Βογιατζή, αυτή που διάβαζε τα μάτια των άλλων, καρφώθηκε εκεί για είκοσι λεπτά και δεν μπορούσε να διαβάσει τα δικά της. Ένιωσε το στήθος και το κεφάλι της να καίνε την ίδια στιγμή που τα πόδια της είχαν ολότελα ξυλιάσει, άλλος άνθρωπος από τη μέση και πάνω, άλλος από τη μέση και κάτω.

Έκλεισε τα μάτια και ψιθύρισε πέντε λέξεις κοφτά. «Δεν ξέρω πού να είμαι».

 

Η κομπάρσα του Αβραάμ Β. Γεοσούα

Η Νόγκα, αρπίστρια στη Συμφωνική ορχήστρα του Αρνχάιμ στην Ολλανδία, προετοιμάζεται να ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα του Μότσαρτ. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ο αδερφός της, ο Χόνι, την παρακαλεί να επιστρέψει για τρεις μήνες στην Ιερουσαλήμ. Κάποιος πρέπει να προσέχει το οικογενειακό διαμέρισμα που κινδυνεύει, ώσπου η μητέρα τους να αποφασίσει αν θα παραμείνει οριστικά στον οίκο ευγηρίας στο Τελ Αβίβ.

Η Νόγκα, για να γεμίσει τον χρόνο της, αρχίζει να απασχολείται, μέσω του αδελφού της, με κάτι διαφορετικό: κάνει την κομπάρσα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την όπερα. Περνώντας από τον έναν ρόλο στον άλλο, ελεύθερη από δεσμεύσεις και περίεργη να επανασυνδεθεί με τη χώρα και τους συμπατριώτες της, ανακαλύπτει πως η γειτονιά της έχει μεταμορφωθεί από τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Όμως η επάνοδος στο Ισραήλ τής επιφυλάσσει άλλη μία έκπληξη: έρχεται αντιμέτωπη με τον πρώην άντρα της, που την άφησε όταν εκείνη του είχε αρνηθεί κάτι πολύ σημαντικό.

Ο Αβραάμ Β. Γεοσούα έπλασε μια σύνθετη, αλησμόνητη ηρωίδα. Η κομπάρσα είναι η καλύτερη αφηγηματική του στιγμή.

 

Το μεγάλο δίχτυ της Γιουντόρα Γουέλτυ

Τρεις αξιοσέβαστες κυρίες αποφασίζουν, χωρίς τον ξενοδόχο, αν ένα κορίτσι με νοητική υστέρηση θα κλειστεί σε ίδρυμα ή θα παντρευτεί. Ένας πλασιέ χάνει τον δρόμο και το αυτοκίνητό του με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια νιόπαντρη διαβάζει στην εφημερίδα ότι την πυροβόλησε ο άντρας της στο πόδι και αναρωτιέται για το συμβάν. Ένας έφηβος ενηλικιώνεται μέσα από την ατέρμονη παρατήρηση του παράξενου σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Μια παρέα γεροντοκόρες εκδράμουν και θυμούνται την καταπίεση που υπέστησαν από μια επιβλητική προσωπικότητα που δεν υπάρχει πια. Ένας νεαρός σύζυγος συγκεντρώνει κάμποσους συντοπίτες του για να γριπίσουν το ποτάμι, μήπως και βρουν την έγκυο γυναίκα του η οποία, καταπώς φαίνεται, πήγε να πνιγεί πάνω στην απελπισία της.

Η Γιουντόρα Γουέλτυ, γέννημα θρέμμα του Μισισίπι, από τις κορυφαίες φωνές στον χώρο της πεζογραφίας του 20ού αιώνα και απαράμιλλη δεξιοτέχνις του διηγήματος, παρουσιάζεται εδώ με δεκαπέντε αριστουργηματικές ιστορίες. Η συγγραφέας έχει μέσα της τον Μαρκ Τουέιν και τον Γουίλιαμ Φόκνερ, τον Άντον Τσέχοφ και τη Βιρτζίνια Γουλφ, ενσωματώνει τον αμερικανικό μοντερνισμό του Νότου και τον ευρωπαϊκό σουρεαλισμό. Μια ανεπανάληπτη πένα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 

Οι φύλακες του φωτός της Άμπυ Τζίνι

Η Μιράντα, φωτογράφος της άγριας φύσης, ταξιδεύει στα Νησιά Φάραλον, ένα παρθένο αρχιπέλαγος στ’ ανοιχτά της Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο μιας δωδεκάμηνης αποστολής. Σύντροφοί της εκεί είναι κάποιοι επιστήμονες, όλοι τους ιδιόρρυθμοι, μυστηριώδεις αναχωρητές που καταγράφουν πώς κινούνται οι καρχαρίες και οι φάλαινες, μελετούν τις φώκιες και τους θαλάσσιους ελέφαντες, παρατηρούν τα απειράριθμα πουλιά που κατακλύζουν τις βραχονησίδες.

Λίγο καιρό μετά την άφιξη της Μιράντα, ένας από τους συγκατοίκους της της επιφυλάσσει μια εφιαλτική εμπειρία. Μέρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτεται νεκρός και ο θάνατός του αποδίδεται σε ατύχημα. Μέσα από γράμματα που έχουν ως παραλήπτρια τη μητέρα της, παρακολουθούμε την προσπάθεια της ηρωίδας να συνειδητοποιήσει αυτό που της συνέβη. Ωστόσο, δεν σκέφτεται στιγμή να εγκαταλείψει τα λεγόμενα «Νησιά των Νεκρών». Αντιθέτως, υποκύπτει όλο και πιο πολύ στην απόκοσμη γοητεία του τοπίου. Και η βία δεν αργεί να ξεσπάσει ξανά…

Οι φύλακες του φωτός έχουν τη δομή μιας κλασικής ιστορίας μυστηρίου, είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που διερευνά σε βάθος τα ζώα και τους ανθρώπους, την ανελέητη δύναμη της απώλειας και τους δρόμους που διαλέγει η ζωή για να μας οδηγήσει στη λύτρωση.

 

Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός του Σταύρου Χριστοδούλου

Βουδαπέστη, 12 Φεβρουαρίου 1985. Το κρύο περονιάζει τα κόκαλα, ο ποταμός έχει παγώσει και ένας χρησμός, που ακούγεται σαν κρώξιμο, σημαδεύει τον νεογέννητο Γιάνος: «Κακός σπόρος, κακά μαντάτα». Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, ο χρησμός επιβεβαιώνεται· ο «Γιάνος ο Ούγγρος» συλλαμβάνεται στην Αθήνα, κατηγορούμενος ότι δολοφόνησε τον ζωγράφο Μίλτο Αδριανό.

Πρόκειται άραγε για ένα ακόμα «τυπικό» έγκλημα, όπου εμπλέκεται το κύκλωμα της αντρικής πορνείας; O δημοσιογράφος Στράτος Παπαδόπουλος ξεκινά να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας σκαλίζοντας ζωές παράλληλες, που ενίοτε συναντώνται στο περιθώριο της νέας αθηναϊκής πραγματικότητας. Μια εξηντάχρονη χήρα που διατηρεί ερωτική σχέση με τον Ούγγρο, η γυναίκα του με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, ο γόνος μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας που σχετιζόταν με τον ζωγράφο, ένας κρυψίνους αστυνόμος και ένας σκοτεινός τύπος του υπόκοσμου είναι τα πρόσωπα-κλειδιά σε ένα άνισο παιχνίδι συναλλαγών.

Στο βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου κανείς δεν μοιάζει αθώος, ενώ η αλήθεια κρύβεται, όπως πάντα, στις λεπτομέρειες. Καθώς αποκαλύπτεται το μυστήριο, τα γκρίζα νερά του Δούναβη παρασέρνουν τις ιστορίες ανθρώπων που το μόνο που επιθύμησαν ήταν ν’ αγαπηθούν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.