fbpx
4 συμβουλές που θα μας κάνουν καλύτερους αναγνώστες

4 συμβουλές που θα μας κάνουν καλύτερους αναγνώστες

Με αφορμή το 10ο Φεστιβάλ Βιβλίου της Βοστώνης, που ανοίγει τις πύλες του στις 13 Οκτωβρίου, η ιδρύτρια του φεστιβάλ Ντέμπορα Πόρτερ έδωσε, μιλώντας στο boston.com, τέσσερις συμβουλές που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους αναγνώστες:

1. Διαβάστε βιβλιοκριτικές. «Οι κριτικές με βοηθούν ν’ αποφασίσω αν ένα βιβλίο θα με ενδιέφερε, δίνουν μια καλή ιδέα τού τι παίρνεις διαβάζοντας ένα βιβλίο και αν είναι για σένα ή όχι», εξήγησε η Πόρτερ.

2. Ζητήστε βιβλιοπροτάσεις από τους φίλους σας. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι οι προτάσεις τους δεν ταιριάζουν στο στιλ σας, διαβάστε τα βιβλία που σας προτείνουν και μπορεί να εκπλαγείτε.

3. Παρακολουθήστε εκδηλώσεις με συγγραφείς. Πέρα από τις διάφορες εκθέσεις βιβλίων, πολλά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία προσκαλούν συχνά συγγραφείς που μιλούν για τα βιβλία τους και, σύμφωνα με την Πόρτερ, ακούγοντας τον συγγραφέα να μιλά ο ίδιος για το έργο του απολαμβάνουμε περισσότερο την ανάγνωσή του, γιατί είναι σαν να έχουμε τη φωνή του μες στο μυαλό μας.

4. Εγγραφείτε σε μια λέσχη ανάγνωσης. Σύμφωνα με την Πόρτερ, οι λέσχες ανάγνωσης μας κάνουν καλό με πολλούς τρόπους. «Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βιώσεις τα βιβλία μέσα από τα μάτια άλλων. Και πραγματικά ν’ αναγκαστείς να αρθρώσεις τις δικές σου σκέψεις για το βιβλίο», σημείωσε, απορρίπτοντας το στερεότυπο ότι οι λέσχες ανάγνωσης είναι μόνο για γυναίκες, καθώς υπάρχουν και πολλοί άντρες που απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους σε αυτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.