fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε μία υποτροφία της Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 290 €

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε μία υποτροφία της Σχόλης των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 290 €

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Νικητής του διαγωνισμού είναι ο Μιχάλης Ιακωβίδης

Θα σας καλέσει υπεύθυνος των εκδόσεων Πατάκη για ενημέρωση.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τη Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη, προσφέρει στους αναγνώστες του μία υποτροφία για το online εργαστήριο Ποίησης με τον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο.

«Αποτελεί κοινό τόπο, αλλά νομίζω πως δεν είναι περιττό να το αναφέρουμε ευθύς εξαρχής: σκοπός των μαθημάτων ποίησης δεν είναι να γίνει, ως εκ θαύματος, ποιητής εκείνος που θα τα παρακολουθήσει. Όπως, παρομοίως, δεν χρίζεται αυτομάτως ποιητής όποιος “εμπνέεται” και στιχουργεί ύστερα σ’ ένα χαρτί την ιστορία των παθών του. Χρειάζεται κάτι παραπάνω – ή πολλά παραπάνω, για να είμαστε ειλικρινείς. Χρειάζεται κυρίως δουλειά. Δουλειά για έναν συγγραφέα σημαίνει εντατική ανάγνωση και συστηματική συγγραφή.

»Τα μαθήματα ποίησης απευθύνονται σε όποιον έχει ήδη ενεργή ενασχόληση με την ποίηση, ως δημιουργός ή και μόνο ως αναγνώστης, και αποσκοπούν, αφενός, στην εμβάθυνση των γνώσεών του μέσα από τη συστηματική ανάγνωση σύγχρονων και παλαιότερων ποιητικών και θεωρητικών κειμένων και, αφετέρου, στην άσκηση της κριτικής του ικανότητας, που θα του επιτρέψει να διακρίνει ο ίδιος τα επιτεύγματα και τις αστοχίες των προσωπικών του δοκιμών. Η διαρκής άσκηση, τέλος, στην ποιητική σύνθεση, με δεδομένα κάθε φορά σημεία αναφοράς (θέμα, μορφή, ποιητικό είδος, στόχευση κ.λπ.), η έκθεση στα μάτια υποψιασμένων αναγνωστών και η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι παρεμβάσεις και τα εκατέρωθεν σχόλια, η αυτοκριτική, τελικά, θα οδηγήσουν τον επίδοξο δημιουργό στην ποιητική αυτογνωσία και στην επιλογή του προσωπικού του δρόμου, εκείνου που εγγυάται πως θα αναπτύξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ό,τι ήδη βρίσκεται μέσα του.

»Μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως τα δοκίμια και τα ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ και του Οδυσσέα Ελύτη, του Νάσου Βαγενά και του Διονύση Καψάλη, του Ε.Ε. Κάμμινγκς και της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και του Γιάννη Ρίτσου, του Τσέσλαφ Μίλος και του Νίκου Καρούζου. Αυτά, με την κατάλληλη χρήση, μπορούν να γίνουν η βασιλική οδός για την ποίηση».

Τα εξ αποστάσεως εργαστήρια πραγματοποιούνται στην online πλατφόρμα της e-Σχόλης teachme.patakis.gr. Δεν απαιτείται η προμήθεια ή η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού. Χρειάζεται μόνο ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 10 διαδικτυακές ενότητες, μία φορά την εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη.

Ημερομηνία έναρξης: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Το online εργαστήριο Ποίησης θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, το υλικό, δηλαδή, κάθε ενότητας θα δημοσιεύεται στην πλατφόρμα, όπου και θα γίνεται η όλη επικοινωνία και αποστολή ασκήσεων. Η ύλη της κάθε ενότητας θα ανεβαίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος ημέρα Τετάρτη και θα είναι διαθέσιμη στους συμμετέχοντες μετά τις 6 μ.μ. Κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη της ομάδας, θα προγραμματιστούν επιλεκτικά συνομιλίες πραγματικού χρόνου.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210.36.50.031, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1635834523189246

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/1047375841787891712

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 12:01. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και ο τυχερός θα ενημερωθεί την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ το όνομά του θα αναρτηθεί την ίδια μέρα στο Diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Καλή επιτυχία!


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.