fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Μόρισον, Ματάρ, Μαγκάριελ, Ζουμπουλάκη και Γουόρντ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Μόρισον, Ματάρ, Μαγκάριελ, Ζουμπουλάκη και Γουόρντ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Τόνι Μόρισον «Jazz»
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΗΛΙΤΣΗ
ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

Για το βιβλίο του Χισάμ Ματάρ «Η επιστροφή»
ΑΡΕΤΗ ΤΖΑΒΑΡΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥΛΗ

Για το βιβλίο του Ντάνιελ Μαγκάριελ «Ένας από μας»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΜΕΝΗ

Για το βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Άκουσέ με»
ΘΩΜΑΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
ΜΑΤΙΝΑ ΒΟΣΣΟΥ

Για το βιβλίο της Τζέσμιν Γουόρντ «Τραγούδα, άταφο πουλί»
ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΡΔΟΥΜΠΑ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΥΣΣΗ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 20/11/2018.
--------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Τόνι Μόρισον, Χισάμ Ματάρ, Ντάνιελ Μαγκάριελ, Μανίνας Ζουμπουλάκη και Τζέσμιν Γουόρντ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Τόνι Μόρισον «Jazz»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Χισάμ Ματάρ «Η επιστροφή»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ντάνιελ Μαγκάριελ «Ένας από μας»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Άκουσέ με»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Τζέσμιν Γουόρντ «Τραγούδα, άταφο πουλί»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1602552766517422

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/1036859988331978752

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, το οποίο αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 12:01. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Jazz» της Τόνι Μόρισον

1920, Χάρλεμ. Ο Τζο Τρέις, ένας μεσόκοπος πλανόδιος πωλητής καλλυντικών, πυροβολεί θανάσιμα τη νεαρή ερωμένη του. Τυφλωμένη από τη ζήλια, η γυναίκα του, η Βάιολετ, εισβάλλει στην εκκλησία την ώρα της κηδείας και επιτίθεται στη νεκρή. Μια παθιασμένη ιστορία έρωτα και εμμονής, που εκτυλίσσεται στο Χάρλεμ του Μεσοπολέμου με αναδρομές στον αμερικανικό Νότο του 19ου αιώνα, για να μιλήσει για τα συναισθήματα, τις προσδοκίες, τους φόβους και τη σκληρή πραγματικότητα της αφροαμερικανικής ζωής.

Μυθιστόρημα γραμμένο σαν μουσική σύνθεση της τζαζ μέσα από τον έξοχο συνδυασμό ποικίλων αφηγηματικών φωνών, το Jazz είναι το αφροαμερικανικό έπος που χάρισε στη συγγραφέα το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο της μεταφράστριας Κατερίνας Σχινά με τίτλο «Ο τόπος ως αφήγηση».

Η Τόνι Μόρισον έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

«Η επιστροφή» του Χισάμ Ματάρ

Το 1979, ο επιχειρηματίας Τζαμπάλα Ματάρ, πολιτικός αντίπαλος του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, αυτοεξορίστηκε από τη Λιβύη. Μια δεκαετία αργότερα, όμως, απήχθη από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας – και η σύζυγός του και οι δύο του γιοι δεν τον ξαναείδαν ποτέ. Μεταφέρθηκε στη διαβόητη φυλακή Αμπού Σαλίμ στην Τρίπολη και, παρά τις προσπάθειές τους, οι οικείοι του δεν κατάφεραν να μάθουν ποτέ αν ο Τζαμπάλα βρισκόταν ανάμεσα στους 1.270 κρατουμένους που σφαγιάστηκαν στις 29 Ιουνίου 1996, σε μια τυπική για το καθεστώς του Καντάφι επίδειξη ισχύος και βαρβαρότητας. Ωστόσο, φήμες και ψευδείς πληροφορίες τροφοδοτούσαν τις ελπίδες τους ότι βρισκόταν ακόμη εν ζωή, ως τη στιγμή που, το 2011, άνοιξαν οι πύλες της φυλακής και εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι είδαν ξανά το φως της ελευθερίας: ο Τζαμπάλα δεν ήταν ανάμεσά τους.

Η εξαφάνιση του πατέρα του όχι μόνο στέρησε την πατρική παρουσία από τον τότε δεκαεννιάχρονο συγγραφέα, αλλά τον καταδίκασε και σε μακροχρόνια εξωτερική και εσωτερική εξορία. Ο Χισάμ Ματάρ θα επιστρέψει στη Λιβύη αναζητώντας τα ίχνη του πατέρα του και θα καταγράψει, σ’ αυτό το συγκλονιστικό χρονικό, την περιπέτεια μιας αδιέξοδης αναζήτησης και την οδύνη μιας χώρας που υπέφερε επί δεκαετίες από ένα στυγνό, ολοκληρωτικό καθεστώς.

«Η επιστροφή είναι μια ελεγεία στην οικογενειακή εστία και στον πατέρα, γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο. Μετατρέποντας την προσωπική του αναζήτηση για απαντήσεις σε μια εκπληκτικά ειπωμένη, πανανθρώπινη ιστορία ελπίδας και σθένους, ο Ματάρ μάς έδωσε ένα αξέχαστο βιβλίο με ένα καίριο ανθρώπινο ερώτημα στον πυρήνα του: Πώς συνεχίζει κάποιος τη ζωή του, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αδιανόητη απώλεια;» (Απόσπασμα από το σκεπτικό της βράβευσης με Πούλιτζερ)

 

«Ένας από μας» του Ντάνιελ Μαγκάριελ

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ο μεγαλύτερος αδελφός του και ο πατέρας τους οδηγούν μέσα στη νύχτα προς μια νέα πόλη κι ένα νέο σπίτι, ανυπόμονοι για μια νέα αρχή. Έχουν μόλις κερδίσει τον «πόλεµο», όπως αποκαλεί ο πατέρας την πικρή διαµάχη με τη μητέρα των παιδιών για το διαζύγιο και την κηδεµονία, και είναι γεμάτοι ενθουσιασµό από την προοπτική της κοινής τους ζωής. Τα αγόρια πηγαίνουν στο σχολείο, γράφονται σε ομάδες μπάσκετ, κάνουν φίλους. Ο πατέρας δουλεύει από το σπίτι, καπνίζοντας φτηνά πούρα για να κρύψει μια άλλη μυρωδιά. Όµως σύντοµα οι μικρές λεπτοµέρειες, τα ανέκφραστα βλέµµατα, οι θόρυβοι μες στη νύχτα, τα ολοένα και πιο ύποπτα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, γίνονται ανησυχητικά. Τα αγόρια βλέπουν τον πατέρα τους να αλλάζει, να γίνεται αλλοπρόσαλλος και μετά επικίνδυνος.

Με φόντο τα περίχωρα του Νέου Μεξικού και ένα διαµέρισµα ερµητικά κλειστό στον έξω κόσµο, ο Magariel καταφέρνει με τη δύναµη της γραφής του να περιγράψει με συµπόνια και ενσυναίσθηση τη συγκινητική προσπάθεια των δύο αδελφών να προστατέψουν ο ένας τον άλλον από έναν πατέρα που κάποτε εµπιστεύονταν, μα που πια δεν αναγνωρίζουν.

 

«Άκουσέ με» της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Η Δώρα, η χαρισματική ηρωίδα του Κάτι μου κρύβεις, επιστρέφει στο δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με νέες περιπέτειες και παλιές αμφιβολίες. Δεν είναι σίγουρη αν είναι μέντιουμ ή αν φαντάζεται πράγματα, αν όντως «βλέπει» μέσα στο μυαλό των ανθρώπων ή αν είναι υπερευαίσθητη, αλλά είναι σίγουρη ότι πίσω από μια σειρά δολοφονημένων αστέγων στους δρόμους της Αθήνας, κρύβεται κάποιος επικίνδυνος serial killer. «Βλέπει»  την αρχή της ιστορίας των φόνων και καταφέρνει να συνδέσει τα ασύνδετα – το μακρινό παρελθόν με το τρομερό παρόν…

Ο δολοφόνος είναι πολύ κοντά, τον αισθάνεται να αναπνέει στο σβέρκο της – ακόμα χειρότερα, στο σβέρκο των παιδιών της. Σε μια Αθήνα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, η Δώρα παραμένει στο περιθώριο, συγκρούεται με αγαπημένα της πρόσωπα, ερωτεύεται χωρίς να το θέλει, συνδέεται με ανθρώπους καινούργιους, πολεμάει τους «κακούς» και, κυρίως, ακούει προσεκτικά όσα της λένε οι γύρω της. Μόνο που, για ν’ ακούσει, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο χείλος του γκρεμού…

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη (ξανα)γράφει στον καιρό της, για τον καιρό της και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος την (ξανα)παρουσιάζουν.

 

«Τραγούδα, άταφο πουλί» της Τζέσμιν Γουόρντ

Όταν ο πατέρας του δεκατριάχρονου Τζότζο αποφυλακίζεται από το σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα Πάρτσμαν, ο ίδιος και η μικρή του αδερφή αναγκάζονται να συνοδεύσουν τη ναρκομανή μητέρα τους στο ταξίδι της βόρεια, στην καρδιά της πολιτείας του Μισισίπι, σε μια διαδρομή που ξετυλίγει τη σκληρή ιστορία της οικογένειάς τους, αλλά και την ιστορία ενός άλλου μαύρου αγοριού που έχει πολλά να διδάξει στον Τζότζο.

Η Τζέσμιν Γουόρντ μεταφέρει το αρχετυπικό μυθιστόρημα δρόμου στην ύπαιθρο της Αμερικής του εικοστού πρώτου αιώνα και συνθέτει, μέσα από το αιχμηρό πορτρέτο της οικογένειας του Τζότζο, μια συγκλονιστική αφήγηση ελπίδας κι αγώνα που ταξιδεύει στο παρελθόν και στο παρόν, διερευνώντας τις άσχημες αλήθειες στον πυρήνα της αμερικανικής ιστορίας, αλλά και τη δύναμη, ή τους περιορισμούς, των οικογενειακών δεσμών.

Το μυθιστόρημα βραβεύτηκε με το National Book Award για το 2017.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.