fbpx
12χρονο αγόρι έγραψε βιβλίο με τα μάτια του

12χρονο αγόρι έγραψε βιβλίο με τα μάτια του

O 12χρονος Τζόναθαν Μπράιαν δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να γράψει, καθώς γεννήθηκε με σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με πολύ περιορισμένη κινητικότητα των άκρων του. Κι όμως, είναι ήδη συγγραφέας ενός βιβλίου, το οποίο κατάφερε να γράψει με τα μάτια του.

Ο Μπράιαν το πέτυχε αυτό με τη βοήθεια ενός E-Tran, που είναι ένα διαφανές πλαστικό πλαίσιο με γράμματα και με ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης. Σε αυτό ο 12χρονος υποδεικνύει με τις κινήσεις των ματιών του ποιο γράμμα θέλει να χρησιμοποιήσει. Ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνεί κρατά το πλαίσιο και καταγράφει τις λέξεις.

Το βιβλίο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Eye Can Write (λογοπαίγνιο μεταξύ της λέξης «μάτι» και της φράσης «εγώ μπορώ»), ξεκινά από την οπτική γωνία της μητέρας του, που ήταν αυτή που του έμαθε να γράφει, και συνεχίζει με την οπτική γωνία του ίδιου του Μπράιαν. Χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να το γράψει και κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου.

Ο ίδιος λέει ότι αυτό που ήθελε ήταν να γράψει ένα βιβλίο για να βοηθήσει ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα. «Είμαι η φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν», δήλωσε στο CNN μέσω του συστήματος E-Tran.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.