fbpx
Στο σφυρί ένα από τα ομορφότερα βιβλία του κόσμου

Στο σφυρί ένα από τα ομορφότερα βιβλία του κόσμου

Ένα από τα ομορφότερα βιβλία του κόσμου, το The Birds of America του John James Audubon, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 9,65 εκατομμυρίων δολαρίων (8,34 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Πρόκειται για ένα βιβλίο του 19ου αιώνα που περιλαμβάνει περισσότερες από 400 ζωγραφισμένες στο χέρι απεικονίσεις 1.037 πουλιών, τα οποία απαντώνται στη Βόρεια Αμερική, σε φυσικό μέγεθος. Είναι ένα από τα πιο γνωστά και περιζήτητα βιβλία φυσικής ιστορίας στον κόσμο. Αρχικά κυκλοφόρησε σε ξεχωριστά τμήματα από το 1827 έως το 1838 και εκτιμάται ότι μόλις 13 αντίτυπα του πλήρους βιβλίου υπάρχουν στις συλλογές ιδιωτών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκε στον Αμερικανό επιχειρηματία Carl W. Knobloch Jr, ο οποίος απεβίωσε το 2016. Ο αγοραστής του βιβλίου δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα της οικογένειας Knobloch για την προστασία της χλωρίδας, της πανίδας και του περιβάλλοντος.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.