fbpx
Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις βιβλίων του Άντονι Μπουρντέν μετά τον θάνατό του

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις βιβλίων του Άντονι Μπουρντέν μετά τον θάνατό του

Στην κορυφή των μπεστ σέλερ της Amazon εκτοξεύτηκε το Σάββατο το βιβλίο Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly του γνωστού σεφ Άντονι Μπουρντέν, μία μέρα μετά την αυτοκτονία του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2000 (στα ελληνικά, έναν χρόνο αργότερα: Κουζίνα εμπιστευτικό: Περιπέτειες στο υπογάστριο των μαγειρείων, μτφρ. Άννα Παπασταύρου, Νάρκισσος, 2001) και σε αυτό ο Μπουρντέν εξιστορεί με καυστικό χιούμορ τα όσα είχε ζήσει στον κόσμο της μαγειρικής. Η ιδιαίτερη πρόζα του τον έκανε ευρύτερα γνωστό και του άνοιξε τον δρόμο για την τηλεόραση, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε για τις ταξιδιωτικές εκπομπές του, στις οποίες πάντα πρωταγωνιστούσε το φαγητό.

Η κανονική έκδοση του βιβλίου έφτασε το Σάββατο στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων της Amazon, ενώ η έκδοση για Kindle ήταν στην τρίτη θέση και το audiobook, με αφηγητή τον ίδιο τον Μπουρντέν, στην πέμπτη θέση. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, πολλοί συλλέκτες έσπευσαν να αναζητήσουν στο eBay αντίτυπα βιβλίων του Μπουρντέν υπογεγραμμένα από τον ίδιο, και ένα από αυτά μάλιστα πωλήθηκε έναντι 499 δολαρίων (423,40 ευρώ).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.