fbpx
Σαββατιάτικα λογοτεχνικά πρωινά του Ιουνίου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Σαββατιάτικα λογοτεχνικά πρωινά του Ιουνίου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Η «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, της οποίας Μέγας Δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται με το British Council για τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων – ανοιχτών συζητήσεων, στο πλαίσιο της ενότητας «Ένας Κόσμος Συγγραφείς». Αφορμή, η 6η Διεθνής Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston.

Για τρία Σάββατα του Ιουνίου, διακεκριμένοι Βρετανοί συγγραφείς και ποιητές συζητούν στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, στο καφέ, με Έλληνες ομότεχνούς τους για το παρόν και το μέλλον των κάθε είδους γραπτών αφηγήσεων, της ανάγνωσης και όσων βρίσκονται ανάμεσα!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα τρία Σάββατα 9, 16 & 23 Ιουνίου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, και είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Ώρα έναρξης 11:00.

Πρόγραμμα:

9 Ιουνίου 2018: «Οι τόποι ως πρωταγωνιστές στις γραπτές ιστορίες» – Paul McVeigh, John Man, Νίκος Βατόπουλος.
Οι συγγραφείς Paul Mc Veigh (μυθοπλασία), John Man (ιστορία – ταξιδιωτική λογοτεχνία) και ο δημοσιογράφος-χρονικογράφος της Αθήνας Νίκος Βατόπουλος συζητούν για την καταλυτική συμβολή και παρουσία των τόπων, των πόλεων, της γειτονιάς στις γραπτές αφηγήσεις.

16 Ιουνίου 2018: «Τρεις γυναίκες σε μια καρέκλα – Γυναίκες στα μονοπάτια της γραφής» – Suzy Joinson, Siobhan Campbell, Αμάντα Μιχαλοπούλου.
Τρεις διακεκριμένες, βραβευμένες γυναικείες πένες, η ποιήτρια Siobhan Campbell και οι πεζογράφοι Suzy Joinson και Αμάντα Μιχαλοπούλου, πολυμεταφρασμένη στο εξωτερικό, θα ανταλλάξουν απόψεις για τη γυναικεία συγγραφική και αναγνωστική ταυτότητα σε μια εποχή με πολλές αποκαλύψεις, περιορισμούς αλλά και ευκαιρίες.

23 Ιουνίου 2018: «Το μέλλον των κόσμων που χτίζουν οι λέξεις – τι μπορεί να φέρει το μέλλον για τους συγγραφείς, τους αναγνώστες και όσα είναι μεταξύ τους;» - Sinead Keagan, N.Μ. Browne, Ευτυχία Γιαννάκη.
Η βραβευμένη blogger-συγγραφέας Sinead Keegan, η συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Ν.Μ. Browne και η βραβευμένη συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη, δημιουργός του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, πρωταγωνιστή σε τρία επιτυχημένα μυθιστορήματα, θα συζητήσουν για το μέλλον της γραφής, της ανάγνωσης και των κόσμων που δημιουργούν οι λέξεις.

Τον συντονισμό των συζητήσεων θα κάνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.