fbpx
Το βιβλίο που χαρίζει ο Μπιλ Γκέιτς σε όλους τους αποφοίτους κολεγίων

Το βιβλίο που χαρίζει ο Μπιλ Γκέιτς σε όλους τους αποφοίτους κολεγίων

Τη δυνατότητα να διαβάσουν δωρεάν για λίγες μέρες σε μορφή e-book το αγαπημένο βιβλίο του Μπιλ Γκέιτς θα έχουν όλοι όσοι αποφοίτησαν φέτος από αμερικανικά κολέγια, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft αποφάσισε να τους το κάνει δώρο.

Πρόκειται για το βιβλίο Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο του συγγραφέα του, του Σουηδού ακαδημαϊκού Χανς Ρόσλινγκ. Το βιβλίο δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο και αναλύει πώς τα προσωπικά μας ένστικτα και οι προκαταλήψεις μας μπορούν να επηρεάσουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε.

«Όταν έχουμε μία εικόνα του κόσμου βασισμένη σε γεγονότα, βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται – και μπορούμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε να τον βελτιώνουμε», αναφέρει στο βιβλίο του ο Ρόσλινγκ, και ο Γκέιτς συμφωνεί με αυτό, παροτρύνοντας τους φετινούς αποφοίτους των κολεγίων να το διαβάσουν για να μάθουν να σκέφτονται και να δρουν με βάση πραγματικά στοιχεία και γεγονότα.

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι διάβαζαν αυτό το βιβλίο», είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ο Γκέιτς.

 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.