fbpx
Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ» στις αίθουσες από 21/6/18

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ» στις αίθουσες από 21/6/18

Η ταινία Loving Pablo / Αγαπώντας τον Πάμπλο, που βασίζεται στο βιβλίο Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουνίου.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ερωτική ιστορία του διαβόητου «βαρόνου» της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ με την Κολομβιανή τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο Μπιρχίνια Μπαγέχο. Το πληθωρικό κινηματογραφικό ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ ενσαρκώνει τον Πάμπλο Εσκομπάρ και την Μπιρχίνια Μπαγέχο, την ιστορία των οποίων αφηγήθηκε η Μπιρχίνια Μπαγέχο στο βιβλίο της Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (μτφρ. Θεοδώρα Δαρβίρη, Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2016).

Συνοπτική περιγραφή της υπόθεσης:

Τον Ιούλιο του 2006, ένα αεροπλάνο του DEA μετέφερε την Μπιρχίνια Μπαγέχο μακριά από την Κολομβία. Η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς ήταν μάρτυρας-κλειδί στις δύο πιο σημαντικές δίκες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα στη χώρα της: στη δίκη για τη δολοφονία ενός υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και στη δίκη για την κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου εκατό άτομα, μεταξύ άλλων δικαστές, αντάρτες και πολίτες.

Το βιβλίο αυτό είναι η παθιασμένη ιστορία ενός έρωτα που μετατράπηκε σε χρονικό φρίκης και ντροπής, και περιγράφει την εξέλιξη ενός από τα πιο διαβολικά εγκληματικά μυαλά της εποχής μας: την ικανότητά του να προκαλεί τρόμο και να προάγει τη διαφθορά, τους δεσμούς ανάμεσα στις παράνομες δουλειές του και σε διάφορους κρατικούς άρχοντες, τις δολοφονίες υποψηφίων για την προεδρία και τον πόλεμο που βύθισε όλη τη χώρα στο σκοτάδι. Το Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ είναι μια μοναδική προσωπική ματιά στον χαρακτήρα και στη ζωή του θρυλικού βαρόνου των ναρκωτικών, γεμάτη λάμψη αλλά και διαποτισμένη από τη λαχτάρα της ηρωίδας για επιβίωση, ενώ δε λείπει και το χιούμορ. Η Μπιρχίνια Μπαγέχο διηγείται αυτή τη σκληρή ιστορία όπως κανένας άλλος δε θα μπορούσε να το κάνει.

Το trailer της ταινίας:


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.