fbpx
«Ανιχνευτής Νικόλ» του Dr. Πινόκιο

«Ανιχνευτής Νικόλ»

Είχε κλείσει ραντεβού για να δω την κόρη του, Νικόλ, στη Γ' Λυκείου, αλλά τελικά ήρθε μόνος του: βιαστικός, αμήχανος, φαινόταν πως ήταν σκαστός από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία δούλευε. Μου ζήτησε ένα ποτήρι κρύο νερό και λίγο μετά να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μου. Ήθελε μια απάντηση ή μάλλον έναν ενθαρρυντικό λόγο για το μέλλον της κόρης του: η οποία μόλις γύρισε από την 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta στα Καλά Νερά, στο Πήλιο, έσπευσε να του ανακοινώσει πως ήταν ερωτευμένη με μια ανιχνευτή. Την είχε απομονώσει το βράδυ στη σκηνή και το ειδύλλιο αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μαθήματα κωπηλασίας με τη μυθική Αργώ και την εκδρομή με τον Μουτζούρη ως τις Μηλιές. Κοιτάζονταν στα μάτια όταν περνούσαν από την Άνω Γατζέα, την Άγια Τριάδα, τον Άγιο Αθανάσιο Πινακάτων και τα Αργυρέικα. Στη γέφυρα του Εβαρίστο ντε Κίρικο, πάνω από τον χείμαρρο Ταξιάρχη, έδωσαν αιώνιο όρκο αγάπης. Στις Μηλιές, η Νικόλ αγόρασε στην καλή της ένα δακτυλιδάκι από χρωματισμένο μέταλλο και μια ψεύτικη κίτρινη χάντρα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έλεγε στον πατέρα της τις ερωτικές της κατακτήσεις: του τα έλεγε όλα απ' την πρώτη στιγμή που «φασώθηκε» στα δώδεκα με μια συμμαθήτριά της. Πως επέμενε να παίρνει μαζί της μια άλλη φιλεναδίτσα, σε όλες τις οικογενειακές εξορμήσεις. Πως πέρυσι τον ανάγκαζε να την πηγαίνει με το αυτοκίνητο σε γειτονική πόλη να συναντήσει ένα κορίτσι, μεγαλύτερο από τη Νικόλ, που το είχε γνωρίσει μέσω facebook. Η αρχική ερώτηση του πατέρα ήταν αν «είναι φυσιολογικό μια κόρη να περιγράφει τη σεξουαλική της ζωή στον πατέρα της». Του απάντησα με μια ερώτηση: «Θα προτιμούσατε μάλλον να μη γνωρίζετε τη σεξουαλική ζωή της κόρης σας, για να είστε ήσυχος;»

Έβαλα ανάχωμα την ιατρική κατάταξη των νόσων: από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 η ομοφυλοφιλία έπαψε πια να είναι αντικείμενο της Ψυχιατρικής. Οι Ψυχίατροι που δαπανούσαν χρόνο για να επαναφέρουν στην τάξη άτομα με αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές ξοδεύουν πλέον τον χρόνο τους πηγαίνοντας για κυνήγι ή σκαρφαλώνουν στον Όλυμπο.

Τα ερωτήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή: είναι λεσβία ή δεν είναι; Μήπως είναι μπαϊσέξουαλ; Μην τυχόν και πειραματίζεται απλώς η Νικόλ, όπως κάνουν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της; Ένα κορίτσι στα δεκαεφτά του δεν είναι φυσιολογικό να «κάνει εμπειρίες»;

Έβαλα ανάχωμα την ιατρική κατάταξη των νόσων: από τα μέσα της δεκαετίας του '80 η ομοφυλοφιλία έπαψε πια να είναι αντικείμενο της Ψυχιατρικής. Οι Ψυχίατροι που δαπανούσαν χρόνο για να επαναφέρουν στην τάξη άτομα με αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές ξοδεύουν πλέον τον χρόνο τους πηγαίνοντας για κυνήγι ή σκαρφαλώνουν στον Όλυμπο. Φυσικά, θα μπορούσα να του πω σίγουρα μια εκτίμηση αν την έβλεπα, διερευνητικά με τη σύμφωνη γνώμη της, στο Ιατρείο μου. Θα εκτιμούσα περισσότερο τον βαθμό λειτουργικότητάς της, την απόδοση δηλαδή στα μαθήματα του σχολείου. «Όλοι οι καθηγητές μάς δίνουν συγχαρητήρια, γιατρέ. Η Νικόλ είναι πολύ επιμελής και ιδιαίτερα έξυπνη», μου απάντησε ο πατέρας της, οπότε έκρινα πως η Νικόλ ζούσε μια χαρά την ομοφυλοφιλία της και δεν υπήρχε λόγος να παρέμβω. Μόνον αν υπήρχε έκπτωση της λειτουργικότητας στις καθημερινές της ασχολίες, θα είχε νόημα να ασχοληθώ μαζί της και να της απαλύνω το άγχος, όπως πρέπει να κάνω με όλους τους νευρωσικούς ασθενείς. Και του το είπα.

Έφυγε πεπεισμένος πως για την ομοφυλοφιλία της κόρης του φταίνε οι τηλεοπτικές σειρές και τα πρωινάδικα που έχουν γεμίσει «τοιούτους», η Αντέλ Εξαρχόπουλος και οι σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Φυσικά, όπως το περίμενα, δεν τηλεφώνησε ποτέ να κλείσει ραντεβού για μια δεύτερη επίσκεψη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.