fbpx
«Ο Αγαθοκλής στο Φεϊσμπουκ» του Dr. Πινόκιο

«Ο Αγαθοκλής στο Φεϊσμπουκ»

Ο Αγαθοκλής μπήκε στο Φέισμπουκ στις αρχές του 2009. Για την ακρίβεια, ένας καλαμπουρτζής μαθητής του (ο Αγαθοκλής ήταν καθηγητής, φιλόλογος) δημιούργησε το προφίλ του, με τη δέσμευση να τον πληρώνει ο καθηγητής τριακόσια ευρωπουλάκια για κάθε γκόμενα που θα την έριχνε στο κρεβάτι. Ο Αγαθοκλής ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο αγοριών, αλλά όλοι ήξεραν στο σχολείο για τις περιπτύξεις του με τη γυμνάστρια, τα σαλιαρίσματα με τις πιο ξεπεταγμένες από τις μαθήτριες, πως ήταν νάρκισσος κι επιρρεπής στα πάσης φύσεως κομπλιμέντα και φιλοφρονήσεις. Ο μαθητής τού έβαλε και μια φωτογραφία με καπέλο, από την περσινή τριήμερη, και το προφίλ παρέμεινε ανενεργό για κάμποσους μήνες. Ο καθηγητής δεν τα έβρισκε σοβαρά πράγματα αυτά, και ο μαθητής τού έλεγε «καλά, εγώ σας το έστησα για να μην το κάνει κάποιος άλλος με το όνομά σας και μετά σας ζητάει πολλά ευρώ ως εκβιασμό. Ως κι ο Πάπας μπήκε φέτος στο φατσιοβιβλίο», και δεν ξεχνούσε να του υπενθυμίσει τη συμφωνία τους: «τρακόσια ευρώ για κάθε γκομενάκι που θα πηδήξεις», και του έκλεινε πονηρά το μάτι.

Πέρασαν έτσι κάμποσοι μήνες, ώσπου ένα βράδυ προς τα τέλη Ιουνίου, ο Αγαθοκλής μπήκε αυτοπροσώπως στο προφίλ του. Λίγο γιατί ήταν μόνος στο σπίτι μια και η σύζυγός του είχε πάει να ξεκαλοκαιριάσει στο χωριό της, λίγο γιατί μια γκαρσόνα τού είπε να γίνουν φίλοι στο Φέισμπουκ, λίγο γιατί ένας συνάδελφος τα έφτιαξε με μια κυρία μέσα από εκεί κι είχε γυρίσει κατενθουσιασμένος από το ερωτικό διήμερο στο Πήλιο. Ο Αγαθοκλής άρχισε να μπαίνει στα προφίλ των κοριτσιών με τα οποία τον είχε κάνει φίλο ο καλαμπουρτζής μαθητής του και να βάζει λάικ στις φωτογραφίες με μαγιό σε όλα τα κορίτσια που φωτογραφίζονταν στην άμμο, με μια αδυναμία σε όσα στέκονταν ή ξάπλωναν πάνω στα βράχια. Τον βρήκε το πρωί μέσα σε απόλυτη ερωτική έξαψη, αλλά μπλοκαρισμένο γιατί είχε κάνει πάρα πολλά αιτήματα, σε γυναίκες μόνο, κι είχε αφήσει εδώ κι εκεί κάποια βαριά σεξουαλικά υπονοούμενα σαν σχόλια.

Με τον καιρό έμαθε να χειρίζεται όλες τις νέες εφαρμογές που έρχονταν: το τσατ, τη βιντεοκλήση, τα εμότικον. Την έπεφτε άτσαλα δεξιά κι αριστερά, χωρίς κανένα γούστο. Αν ανταποκρινόταν κάποια, ο Αγαθοκλής ήταν έτοιμος να της στείλει τη λεπτομερειακή φωτογραφία με το πέος του σε διάφορες στάσεις· σκορπούσε καρδούλες και φιλάκια και χαμογελαστές φατσούλες, άκριτα, με το καλημέρα σας. Ήταν η χρυσή εποχή του σεξουαλικού τουρισμού· πλήθη κόσμου μετακινούνταν από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας για ένα πήδημα. Το Φέισμπουκ είχε δώσει νέα πνοή στους σιδηροδρόμους, τα ποστάλια, τα αεροπλάνα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Ερωτικοί μετανάστες διάβαιναν καθημερινώς τα διόδια από Έβρο μέχρι Μονεμβασιά στο κυνήγι μιας ιντερνετικής συνουσίας. Τα γραφεία συνοικεσίων έπεσαν σε μαρασμό. Μια πανελλαδική παρτούζα ήταν σε πλήρη εξέλιξη κι ο Αγαθοκλής ήταν απλώς ο μάρτυρας αυτής της δεύτερης (μετά το '60) σεξουαλικής επανάστασης. Δεν τόλμησε ποτέ να ταξιδέψει. Κάνα δυο που κατάφερε να τις φέρει στην πόλη του ήταν χοντρές και άξεστες. Παντρεμένες, χήρες και ζωντοχήρες πηδιόνταν καθ' άπασα την επικράτεια με τεκνά, σαδιστές και μουστακαλήδες συνταξιούχους, κι ο Αγαθοκλής παρέμεινε απλώς θεατής. Όχι ότι δεν ήταν καλός στο μπλα μπλα, αλλά όταν ερχόταν η στιγμή δεν μπορούσε να υποστηρίξει τα όσα καυλιάρικα έλεγε με τόση άνεση κι ευκολία στην οθόνη. Τον έπαιρνε κι η γυναίκα του χαμπάρι και μια του κατέβαζε τα μάγουλα με τις γρατζουνιές, μια του φύτρωνε καρούμπαλα στο κεφάλι.

Ο Αγαθοκλής άρχισε να ζηλεύει όσους προχωρούσαν ερωτικά κι άφηναν πίσω τους τις γεμάτες πάθος ερωτικές του εξομολογήσεις. Στην τελευταία του εικονική ερωμένη, μόλις εκείνη άλλαξε στάτους και δήλωσε αρραβωνιασμένη, πέρασε από το γραφείο της (κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και μήνες) κι έκλαψε μπροστά της με αναφιλητά σαν μικρό παιδί. Πέρα από μια επιθυμία που απορρίπτεται, ο Αγαθοκλής αποκρυσταλλώνει σε τελευταία ανάλυση την απόρριψη της διάστασης του επιθυμείν καθαυτό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.