fbpx
«Το bookfriends.gr ήρθε για ν’ αγκαλιάσει τις απόψεις όλων των αναγνωστών» της Ράνιας Μπουμπουρή

«Το bookfriends.gr ήρθε για ν’ αγκαλιάσει τις απόψεις όλων των αναγνωστών» της Ράνιας Μπουμπουρή

Το Public, το No1 βιβλιοπωλείο στη χώρα μας, με 51 καταστήματα στην Ελλάδα και 6 στην Κύπρο, προχώρησε σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για το αναγνωστικό κοινό: τη δημιουργία του bookfriends.gr. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο ανταλλαγής απόψεων, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε βιβλιόφιλο να δημοσιεύσει ελεύθερα τη γνώμη του για βιβλία που διάβασε, είτε του άρεσαν είτε όχι, να αναζητήσει τις κριτικές άλλων αναγνωστών, να ανακαλύψει νέους τίτλους και να προτείνει τα βιβλία που θεωρεί ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, μέσα από 300.000 τίτλους βιβλίων που υπάγονται σε 75 κατηγορίες, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει οποιοδήποτε βιβλίο, νέο ή παλαιότερο, και να βρει αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτό. Μπορεί, αν θέλει, να το βαθμολογήσει και να γράψει τη σύντομη ή εκτενέστερη κριτική του, αλληλεπιδρώντας με τα σχόλια και τις κριτικές άλλων αναγνωστών. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ, όπου θα συγκεντρώνει όλες τις κριτικές του, καθώς και τη δική του ψηφιακή βιβλιοθήκη, με τους τίτλους που διάβασε ή σκοπεύει να διαβάσει. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα, αν θέλει, να ακολουθήσει συγκεκριμένα βιβλία, εκδότες, συγγραφείς, που τον ενδιαφέρουν, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για κάθε νέα κριτική που αναρτάται. Τέλος, μπορεί να μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) ή μέσω e-mail ένα βιβλίο που απόλαυσε ή μια κριτική του.

Στόχος του bookfriends.gr είναι να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις όσων αγαπούν το διάβασμα, όπως και όσων υπηρετούν το βιβλίο από κάθε σκοπιά: Εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ, να διαμορφώσουν τη βιβλιοθήκη των έργων τους –όχι μόνο με πληροφορίες, αλλά και με φωτογραφικό υλικό– και να επικοινωνούν απευθείας με τους αναγνώστες.

Η νέα αυτή πλατφόρμα, πρακτική και εύχρηστη, έχει ήδη ενθουσιάσει γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς: «Είναι τρομερά θελκτική η ιδέα μιας διαδικτυακής κοινότητας αναγνωστών. […] Ελάτε στο bookfriends.gr, ελάτε να συζητήσουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε!» είπε ο Χρήστος Χωμενίδης. «Το bookfriends.gr είναι μια μεγάλη παρέα […] Με εμπνέει και με ενθαρρύνει στο να είμαι μέλος ενός δικτύου με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι πράγματα και προχωράμε μαζί», δήλωσε ο Νίκος Βατόπουλος. «Τα βιβλία είναι πάθος, είναι ζωή. Οπότε μπείτε στο bookfriends.gr για να συζητήσετε, να μοιραστείτε και να ζήσετε!» είπε ο Στέφανος Δάνδολος. «Bookfriends.gr, μια παρέα εκλεκτών. Να μοιραστούμε τα σώψυχά μας. Μπράβο στο Public!» δήλωσε η Ρέα Βιτάλη.

Η κοινότητα του βιβλίου έχει αποκτήσει, λοιπόν, ένα νέο σημείο συνάντησης, μια δυναμική πλατφόρμα που διεκδικεί τα πρωτεία στην προτίμηση των αναγνωστών. Ας την εξερευνήσουμε και ας την αξιοποιήσουμε.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.