fbpx
Συλλογικό έργο (επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης): «40 αστυνομικές ιστορίες»

Συλλογικό έργο (επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης): «40 αστυνομικές ιστορίες»

Σαράντα σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη και έγραψαν εξαιρετικές αστυνομικές ιστορίες. 40 αστυνομικές ιστορίες ο τίτλος του βιβλίου, από τις Εκδόσεις Λέμβος – ένας καλαίσθητος συλλογικός τόμος που απαρτίζεται από κείμενα 11 γυναικών και 29 αντρών συγγραφέων. Σαράντα σύγχρονοι συγγραφείς καταθέτουν στον βωμό της λογοτεχνίας ένα ακόμα πόνημά τους.

Σαράντα διηγήματα αστυνομικής πλοκής που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον με την ποικιλία της θεματολογίας, όσο και με τη διαφορετικότητα γραφής στο καθένα. Εγκλήματα, μυστήριο, έρευνα για το ανερμήνευτο και ακατανόητο του μύθου, έρωτες και επιθυμίες.

Η συγγραφή είναι από τις σοβαρότερες δημιουργίες της πνευματικής δραστηριότητας του ανθρώπου. Είναι η δημιουργία που πάντα προβάλλει κάτι καινούργιο, χαρίζοντας στον συγγραφέα τη δυνατότητα να σχηματοποιήσει τις σκέψεις του, να αφυπνίσει συναισθήματα και φαντασία, να δώσει μορφή στο χαοτικό συνονθύλευμα λέξεων, ιδεών και πληροφοριών που έχει στο μυαλό του.

Σαράντα Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς μάς ξεναγούν στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, όπου εισχωρεί, γεννιέται και τρέφεται το έγκλημα.

Η καλή γραφή όλων ανεξαιρέτως των διηγημάτων δημιουργεί αναγνωστική τέρψη. Με τη μικρή φόρμα του διηγήματος, με αρχή, μέση και τέλος, τα κείμενα καλύπτουν στο έπακρο τον στόχο τους και κερδίζουν το αναγνωστικό κοινό. Σαράντα διηγήματα δομημένα με εκείνους τους σημαντικούς παράγοντες για μια γραφή με ουσία και ενδιαφέρον. Με δραματικές κορυφώσεις, δοκιμασίες, εμπόδια, συγκρούσεις, εκπλήξεις, διλήμματα, συγκινησιακές φορτίσεις και, φυσικά, με τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων που οδηγεί στην ταύτιση του αναγνωστικού κοινού, το οποίο τους ακολουθεί στις πράξεις και τις επιδιώξεις τους.

Ένα καλό διήγημα βρίσκει καταξίωση στη συνείδηση του αναγνώστη μέσα από τη συγκίνηση που προκαλεί. Χωροχρόνος, χαρακτήρες, ανατροπές, σχέσεις, συναισθήματα, χιούμορ, ειρωνεία – στοιχεία αναγκαία, ικανά να μεταφέρουν τον αναγνώστη σε μια άλλη πραγματικότητα, ενώνονται σε έναν αφηγηματικό κορμό χαρίζοντας ένα πλήρες σύνολο. Η επινόηση του ήρωα, η στάση του μπροστά στα διλήμματα, οι αποφάσεις του, οι δοκιμασίες, οι αντιστάσεις του και οι επιπτώσεις των πράξεών του, είναι αναγκαία συστατικά για τη συγγραφή μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας. Κι έτσι, με άψογο τρόπο και στα σαράντα διηγήματα οι ήρωες είναι δημιουργημένοι από τις πένες των συγγραφέων του τόμου με το ιδιαίτερο ύφος καθενός, ώστε να πείθουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες – και όχι μόνο της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Στη συλλογή συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Αζαριάδης, Έρικα Αθανασίου, Ανδρέας Αποστολίδης, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Έρση Βατού, Νικόλας Βεντούρης, Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γρηγόρης Γκόζης, Γεράσιμος Δενδρινός, Φίλιππος Δρακονταειδής, Ελπιδοφόρος Ιντζεμπελης, Άννα Ιορδανίδου-Δάρδα, Πάνος Ιωαννίδης, Κατερίνα Καριζώνη, Μάρκος Κρητικός, Μπελίκα-Αντωνία Κουμπαρέλη, Γιώργος Λεονταρίτης, Θανάσης Λιακόπουλος, Ιερώνυμος Λύκαρης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Μόσχου, Βαγγέλης Μπέκας, Θεόδωρος Μπενάκης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Λευτέρης Μπούρος, Γιάννης Πανούσης, Γιάννης Πατσώνης, Μανώλης Πιμπλής, Έρη Ρίτσου, Λιάνα Σακελλίου, Θανάσης Σκρούμπελος, Απόστολος Σπυράκης, Χρύσα Σπυροπούλου, Γιώργος Σταφυλάς, Κώστας Στοφόρος, Κική Τσιλιγγερίδου, Νίκος Φαρουπός, Φίλιππος Φιλίππου, Άγγελος Χαριάτης, Βίκυ Χασάνδρα.

Σαράντα Έλληνες και Ελληνίδες συγγραφείς μάς ξεναγούν στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, όπου εισχωρεί, γεννιέται και τρέφεται το έγκλημα.

 

40 αστυνομικές ιστορίες
Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Λέμβος
σ. 228
ISBN: 978-618-5413-28-6
Τιμή: 13,78€
001 patakis eshop

 

Related Articles
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Απόστολος Στραγαλινός: «Το πρωί που θα φύγουμε»

Ο Απόστολος Στραγαλινός είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους μεταφραστές γερμανικών λογοτεχνικών κειμένων. Ανάμεσα στους συγγραφείς που έργα τους έχει μεταφέρει στη γλώσσα μας συγκαταλέγονται...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Λευτέρης Γιαννακουδάκης: «Τα φαντάσματα του Δεκέμβρη»

Με αφορμή τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 από αστυνομικά πυρά, με φόντο τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη συνέχεια, με την πόλη να φλέγεται και με ένα σκηνικό...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Συλλογικό έργο (επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης): «Κύπρος, 1974-2024»

Αιώνες φαρμάκι· γενιές φαρμάκι Γ. Σεφέρης,«Οι γάτες τ’ Άι-Νικόλα» Αναμφίβολα, το βιβλίο Κύπρος, 1974-2024: Πενήντα χρόνια μετά την εισβολή (Ελληνοεκδοτική, 2024), με την επιμέλεια του ακάματου λογοτέχνη Ελπιδοφόρου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.