fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Γραμματικάκη, Πριοβόλου, Γεροκώστα, Δοξακοπούλου - Ντουράκη, Σιρίσι

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Γραμματικάκη, Πριοβόλου, Γεροκώστα, Δοξακοπούλου - Ντουράκη, Σιρίσι

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Η καρδιά του βασιλιά»
ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

Για το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ»
ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ria Nersessian

Για το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα «Το κλουβί με τα όνειρα»
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Άννα Δημητράκη

Για το βιβλίο της Έρσης Δοξακοπούλου – Ντουράκη «Το γυάλινο νησί και οι πειρατές»
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΚΙΑ

Για το βιβλίο του Νταβίντ Σιρίσι «Ο Μόλσα στα ίχνη της ευτυχίας»
ΜΕΛΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

 

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/03/2018.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλέντη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Μαριβίτας Γραμματικάκη, Ελένης Πριοβόλου, Εύης Γεροκώστα, Έρσης Δοξακοπούλου - Ντουράκη και Νταβίντ Σιρίσι.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη «Η καρδιά του βασιλιά»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα «Το κλουβί με τα όνειρα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Έρσης Δοξακοπούλου – Ντουράκη «Το γυάλινο νησί και οι πειρατές»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Νταβίντ Σιρίσι «Ο Μόλσα στα ίχνη της ευτυχίας»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1357832480989453

 

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/963462577178267648

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

Follow us on Facebook!

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Η καρδιά του βασιλιά» της Μαριβίτας Γραμματικάκη

Ο Ασηλάμπα Ντελασύ, που δεν έλεγε όχι σε κανέναν, θα ταξιδέψει σε μια πολιτεία στην άλλη άκρη της γης, και από εκεί θα γυρίσει όλο τον κόσμο με μια δύσκολη αποστολή... Πρέπει να βρει για λογαριασμό του βασιλιά της Ουρανοχώρας την καλύτερη γυναίκα, αυτή που έχει όλες τις χάρες, για να την παντρευτεί. Πώς θα μπορέσει ο καλόψυχος γίγαντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία του βασιλιά και ποια θα γίνει τελικά η βασίλισσα της καρδιάς του;

Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ», με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο και αγαθό Ασηλάμπα που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν.

Η συγγραφέας και μουσικός Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται την τρίτη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, πλησιάζοντας πιο κοντά αυτή τη φορά στην παραδοσιακή αφήγηση. Η επιδέξια παραμυθένια διήγηση, ντυμένη με υπέροχες μελωδίες, μεταφέρει στους μικρούς αναγνώστες ένα σπουδαίο μήνυμα: την εμπιστοσύνη στα συναισθήματά μας που μας βοηθούν να επιλέγουμε πάντα το καλύτερο και μας οδηγούν να αναζητούμε το αληθινό, μακριά από τις ψευδαισθήσεις και την υποταγή μας στις αισθήσεις.

Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της φαντασίας, καθώς και το cd, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη, που συνοδεύει την έκδοση, τους μυεί στην ομορφιά της τέχνης και της μουσικής.

 

«Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ» της Ελένης Πριοβόλου

Η κάμπια η Μαριγώ δεν ήθελε να βρίσκεται στον αργό συρμό που ακολουθούσαν όλες οι κάμπιες. Δεν της άρεσε καθόλου η ρουτίνα, ούτε να σέρνεται. Εκείνη ήθελε να ανέβει ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορούσε! Θαύμαζε όλα τα πλάσματα του ουρανού, έτσι ακολούθησε τη συμβουλή της πεταλούδας και έκοψε το -γώ από το όνομά της. Πιο ανάλαφρη πλέον η... Μαρί και με δύο φύλλα για φτερά, εγκατέλειψε τον συρμό και πέταξε στον ουρανό, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη. Μάταια προσπαθούσε η σοφή κάμπια να τη μεταπείσει να επιστρέψει στη θέση της. Εκείνη πέταξε ψηλά με του ανέμου τα φτερά και η πτώση ήταν αναπόφευκτη. Ποιος θα βρεθεί όμως να τη βοηθήσει και να προσφέρει την αληθινή φιλία του στη Μαριγώ;

Ένα όμορφο παραμύθι για την εκπλήρωση των ονείρων, την απόκτηση εμπειριών, τον εγωισμό, την ταπεινότητα αλλά και για την κοινωνικοποίηση και την αξία της συνύπαρξης. Ένα βιβλίο απολαυστικό για τους μικρούς μας φίλους, με διασκεδαστικές εικόνες, θεατρικούς διαλόγους και πρόσωπα.

 

«Το κλουβί με τα όνειρα» της Εύης Γεροκώστα

Πού κλείνουν τα παιδιά τα όνειρά τους για να μην τους τα πάρουν; Μα φυσικά σε ένα κλουβί με κάγκελα από ξυλαράκια βανίλιας και κανέλας. Όμως αυτό το κλουβί δεν έχει κλειδί, ούτε κλειδαριά, γιατί τα όνειρα, όπως οι επιθυμίες μας και οι αλήθειες, δεν φυλακίζονται.

Μια ιστορία για όλους εκείνους που συνεχίζουν να ονειρεύονται ελεύθερα, με την καρδιά και τα μάτια ενός παιδιού.

Ένα υπέροχο βιβλίο, που με τον λιτό του λόγο, τη δύναμη του διαλόγου και των εικόνων του μιλάει στις καρδιές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για τη δημιουργία και την πραγματοποίηση των ονείρων μας αλλά και για την ελευθερία στον δρόμο της ωρίμανσης.

 

«Το γυάλινο νησί και οι πειρατές» της Έρσης Δοξακοπούλου - Ντουράκη

«Ο πιο καλός μου φίλος είναι ένα μικρό δελφίνι. Μαζί του έζησα περιπέτειες που δεν τις βάζει ο νους σας. Με τα φτερά της φαντασίας ταξιδέψαμε στο γυάλινο νησί, ένα πολύτιμο πετράδι στην αγκαλιά της θάλασσας. Εκεί όλα ήταν γυάλινα, ακόμη και οι άνθρωποί του, που έβλεπες ό,τι έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους. Εκεί κατοικούσε και η Διάφανη, το πανέμορφο κρυστάλλινο κορίτσι, η ψυχή του γυάλινου νησιού. Μαζί έφτιαξαν έναν κόσμο γαλήνιο, ειρηνικό, όπως αυτόν που ονειρευόμαστε όλοι. Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος ήταν γυάλινος, με το παραμικρό κινδύνευε να σπάσει. Και λίγο έλειψε να γίνει το κακό όταν ο φιλόδοξος ναύαρχος Τζαμάκης ύψωσε έναν συρμάτινο φράχτη φυλακίζοντας τους γυάλινους ανθρώπους, αλλά κι όταν οι πειρατές πήγαν να κλέψουν τη Διάφανη. Ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η φτερωτή κρυστάλλινη γοργόνα που φύλαγε το γυάλινο νησί. Βοηθήσαμε όμως κι εμείς. Το δελφινάκι, εγώ κι ο ποιητής Τζίμπο βάλαμε το χεράκι μας και ο θαυμαστός γυάλινος κόσμος δεν έσπασε. Δεν έγινε θρύψαλα και κομμάτια κι έτσι μπορείτε να τον επισκέπτεστε κι εσείς.

Πώς; Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας κι εκείνη θα σας οδηγήσει εκεί».

Μια απολαυστική περιπέτεια για τα φτερά που μας χαρίζει η θέληση και η φαντασία.

 

«O Μόλσα στα ίχνη της ευτυχίας» του Νταβίντ Σιρίσι

Ο Μόλσα δεν καταλαβαίνει γιατί γίνονται πόλεμοι. Κι αυτό όχι επειδή δεν είναι άνθρωπος. Ο Μόλσα είναι ένας σκύλος που είδε το σπίτι και την οικογένεια με την οποία ζούσε να εξαφανίζονται, όταν έπεσε η βόμβα και τα κατέστρεψε όλα. Ανάμεσα στα ερείπια ψάχνει απεγνωσμένα τα δύο παιδιά, τη Γιανίνκα και τον Μίρεκ. Φεύγει για να σωθεί, περνάει πολλές περιπέτειες και αλλάζει αφεντικά, όμως η αίσθηση της απώλειας δεν εξαφανίζεται. Σε κάθε μυρωδιά ψάχνει τους δύο αγαπημένους του φίλους και δεν θα πάψει ποτέ να αναζητά τα ίχνη της ευτυχίας...

Η περιπέτεια του Μόλσα είναι μια αντιπολεμική ιστορία. Οι ασπρόμαυρες σελίδες του βιβλίου «χρωματίζονται» από αισθήματα αγωνίας, συγκίνησης, αγάπης, φιλίας και εντέλει αισιοδοξίας.

Το βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, απέσπασε στη χώρα του το Βραβείο Εdebé Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας (2013) και στην Ιταλία το Κρατικό Βραβείο «Ένα βιβλίο για το Περιβάλλον» (2016), το Βραβείο Cento (2017) και το Βραβείο Strega (2017).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.