fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Safran Foer, Ballard, Kerr, Thynne, Backman

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Safran Foer, Ballard, Kerr, Thynne, Backman

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Jonathan Safran Foer «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά»
ΖΕΡΜΑΙΝ ΒΑΣΙΛΕΑΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΚΗ

Για το βιβλίο του J. G. Ballard «High-Rise»
ΛΗΔΑ ΤΖΟΜΑΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Για το βιβλίο του Philip Kerr «Ψεύτικο εννιάρι»
ΜΑΡΚΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ
ΜΑΤΙΝΑ ΒΟΣΣΟΥ

Για το βιβλίο της Jane Thynne «Άνθη του χειμώνα»
ΜΑΓΔΑ ΒΑΜΒΑΤΗΡΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ

Για το βιβλίο του Fredrik Backman «Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη»
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΡΩΝΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΑΞΑΚΗΣ

 

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/03/2018.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κέδρος, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Jonathan Safran Foer, J. G. Ballard, Philip Kerr, Jane Thynne και Fredrik Backman.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Jonathan Safran Foer «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του J. G. Ballard «High-Rise»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Philip Kerr «Ψεύτικο εννιάρι»
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Jane Thynne «Άνθη του χειμώνα»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Fredrik Backman «Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/
2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1345887452183956

 

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/958640946366869504

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.
Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» του Jonathan Safran Foer

Ο εννιάχρονος Όσκαρ Σελ δεν έχει καμία σχέση με τους συνομηλίκους του. Είναι πολυτάλαντος και πολυπράγμων: εφευρέτης, ερασιτέχνης εντομολόγος, ειρηνιστής, επιστολογράφος, μουσικός κρουστών, δεινός τεχνίτης οριγκάμι, ντετέκτιβ και χορτοφάγος. Όταν ο πατέρας του σκοτώνεται κατά την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ο Όσκαρ ξεκινάει μια περιπλάνηση στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης, με σκοπό να διαλευκάνει το μυστήριο που κρύβει το κλειδί που ανακαλύπτει στην ντουλάπα του πατέρα του. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, ο Όσκαρ θα έρθει σε επαφή με διάφορους ανθρώπους και θα γνωρίσει, έστω για λίγο, τις ζωές τους. Θα εξερευνήσει επίσης το τραύμα της 11ης Σεπτεμβρίου μέσα απ’ τους βομβαρδισμούς της Δρέσδης και της ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, για να καταλήξει σ’ ένα προσωπικό ταξίδι που θα τον φέρει πιο κοντά στην ηρεμία και στη γαλήνη που τόσο πολύ αποζητά…

 

«High-Rise» του J. G. Ballard

HIGH-RISE: ένα επιβλητικό συγκρότημα πέντε υπερσύγχρονων οικοδομημάτων που υψώνονται ως τον ουρανό. Μια αυτάρκης πόλη, σε σχήμα παλάμης, που αναπτύσσεται κάθετα, αποτυπώνοντας την ταξική διαστρωμάτωση των ενοίκων: στους χαμηλότερους ορόφους ζουν οι λιγότερο ευκατάστατοι, στους ψηλότερους οι πιο προνομιούχοι. Πίσω από τους τοίχους του εντυπωσιακού κεντρικού ουρανοξύστη, οι ένοικοι είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε ένα όργιο καταστροφής και ολέθρου. Τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνουν οι πιο εύποροι καταλήγουν σε επιδρομές λεηλασίας με στόχο τους «εχθρικούς» ορόφους, και οι μέχρι πρότινος πολυτελείς εγκαταστάσεις μετατρέπονται σε πεδία αναταραχών, όπου κυριαρχεί το χάος. Η κοινωνική οργάνωση απορρυθμίζεται με βίαιο τρόπο, και οι απομονωμένοι ένοικοι του ουρανοξύστη, oρμώμενοι από τα πρωτόγονα ένστικτά τους, δημιουργούν μια δυστοπία την οποία ορίζουν οι νόμοι της ζούγκλας.

Με τη διορατική ματιά του, ο J. G. Ballard συνθέτει ένα μυθιστόρημα που σχολιάζει την κατάρρευση του αστικού αφηγήματος. Ένα από τα κορυφαία έργα του θρυλικού συγγραφέα, για πρώτη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά.

 

«Ψεύτικο εννιάρι» του Philip Kerr

Τι κι αν το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι παίζεται τίμια.

Ο Σκοτ Μάνσον πρέπει να φύγει από την Αγγλία. Η σταδιοδρομία του ως προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λόντον Σίτι έχει τελειώσει, και τον πληγώνει βαθιά να βλέπει τους πρώην παίκτες του να κατεβαίνουν στους αγώνες χωρίς αυτόν.

Το να βρει όμως δουλειά στον γεμάτο αστέρια κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται. Μια νέα θέση στη Σανγκάη αποδεικνύεται πως είναι μέρος μιας μεγάλης κομπίνας. Και στη Βαρκελώνη, δεν τον προσλαμβάνουν ως προπονητή αλλά ως ντετέκτιβ. Το αστέρι της Μπάρτσα έχει εξαφανιστεί και πρέπει να τον βρουν γρήγορα.

Ο Σκοτ Μάνσον έχει έναν μήνα να τον εντοπίσει. Καθώς ακολουθεί τα ίχνη του παίκτη από το Παρίσι στην Αντίγκουα, συναντά διεφθαρμένους άντρες, γοητευτικές γυναίκες και την άρρωστη καρδιά του υπέροχου παιχνιδιού...

 

«Άνθη του χειμώνα» της Jane Thynne

Το πρωί η Κλάρα Βάιν είναι ηθοποιός στα περίφημα στούντιο της Ufa, ενώ το βράδυ είναι μυστική πράκτορας της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στον κήπο της Σχολής για Υποψήφιες Νύφες στο Βερολίνο, όπου εκπαιδεύονται οι μέλλουσες σύζυγοι αξιωματικών των Ες Ες. Η Κλάρα σύντομα ανακαλύπτει ότι ο φόνος συνδέεται με ένα πολύ απειλητικό μυστικό.

Καθώς ο Εδουάρδος ο Όγδοος, ο οποίος έχει παραιτηθεί πρόσφατα από τον αγγλικό θρόνο, και η σύζυγός του Γουόλις ετοιμάζονται να επισκεφθούν το Βερολίνο και ενώ οι αδελφές Μίτφορντ σαγηνεύουν την υψηλή κοινωνία, η Κλάρα πρέπει να δράσει στο σκοτάδι για να μάθει την αλήθεια και να τη μεταφέρει στο Λονδίνο.

 

«Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη» του Fredrik Backman

Η Έλσα είναι εφτά χρονών και δεν μοιάζει με κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Η γιαγιά της είναι εβδομήντα εφτά χρονών και όλοι τη θεωρούν εντελώς παλαβή. Όλοι εκτός από την Έλσα, η οποία είναι σίγουρη πως η γιαγιά της είναι μια ιδιοφυΐα. Έτοιμη για όλα προκειμένου να διασκεδάσει ή να προστατεύσει την εγγονή της.

Ακόμη και να διαρρήξει τον ζωολογικό κήπο, να πυροβολήσει με πέιντμπολ ή να φλερτάρει αστυνομικούς. Είναι όχι μόνο η καλύτερη, αλλά και η μοναδική φίλη της Έλσας.

Τα βράδια η Έλσα βρίσκει καταφύγιο στις ιστορίες που πλάθει η γιαγιά της για τα έξι φανταστικά βασίλεια, εκεί όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται φυσιολογικά.

Όλα αυτά σταματούν ξαφνικά, όταν η γιαγιά πεθαίνει. Έχει αφήσει όμως πίσω της το πιο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για την Έλσα: ένα σωρό επιστολές, τις οποίες θα πρέπει να παραδώσει στους αποδέκτες τους, ανθρώπους με τους οποίους η γιαγιά είχε συγκρουστεί.

Έτσι ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια της Έλσας, χάρη στην οποία θα ανακαλύψει την αλήθεια που κρυβόταν πίσω από τα παραμύθια της γιαγιάς, μιας γυναίκας που πραγματικά δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.