ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών είναι:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΡΟΚΟΣ
Στους νικητές έχει σταλεί προσωπικό e-mail για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
Καλή σας ανάγνωση.
Το διάστιχο θα συνεχίσει να χαρίζει όλο το χρόνο στους επισκέπτες του όμορφα βιβλία.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Το diastixo.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις των Αδελφών Κυριακίδη, προσφέρει στους αναγνώστες του 2 πολυτελή λευκώματα: «Θεσσαλονίκη 1912-2012. Ο συναρπαστικός αιώνας» του Φαίδωνα Γιαγκιόζη και «Το μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 1914-1918» του A. J. Mann.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 23:59. Οι 2 τυχεροί θα ενημερωθούν το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, θα πρέπει να εγγραφείτε στο newsletter του www.diastixo.gr και να κάνετε like στη σελίδα του facebook (www.facebook.com/diastixo.gr).

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

«Το μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 1914-1918»

Ο συγγραφέας A. J. Mann, ο οποίος υπηρετούσε κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, ως αξιωματικός στο λόχο αεροστάτων του Αγγλικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη, καταγράφει και σχολιάζει τις σημαντικότερες στρατιωτικές και πολιτικές δραστηριότητες της περιόδου 1914 - 1918 στα Βαλκάνια.

Από τη ζωντανή περιγραφή - από προσωπικά βιώματα - της καθημερινής ζωής τόσο των πολιτών, όσο και των στρατιωτικών διαφόρων εθνοτήτων που συνυπήρχαν τότε στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται ο αναγνώστης στην εποχή εκείνη, την τόσο καθοριστική για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ακόμη, από τις αναφορές του συγγραφέα σε διάφορα ιστορικά γεγονότα, συνειδητοποιεί κανείς την αδιάπτωτη παρουσία της Θεσσαλονίκης ως μεγαλοαστικού κέντρου, επί 2300 χρόνια.

Ευχάριστη έκπληξη στον αναγνώστη προκαλούν οι 40 ζωγραφικοί πίνακες που υπάρχουν σαν λεύκωμα στο τέλος του βιβλίου. Οι πίνακες αυτοί φιλοτεχνήθηκαν από καταξιωμένο ζωγράφο που υπηρετούσε και αυτός ως παρατηρητής στον ίδιο λόχο αεροστάτων στη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική έκδοση του βιβλίου εμπλουτίστηκε και με 45 ταχυδρομικές κάρτες της εποχής εκείνης, το θέμα των οποίων αναφέρεται ρητά στο κείμενο.

«Θεσσαλονίκη 1912-2012. Ο συναρπαστικός αιώνας»

Το βιβλίο είναι προϊόν δεκαετούς προσπάθειας του συγγραφέα που αναζήτησε νέες ιστορικές πηγές και μαρτυρίες - κάθε εποχής - αυτοπτών μαρτύρων, για μια πόλη όπου κάτω από την κυριαρχία των Οθωμανών ζούσαν αρμονικά οι Κοινότητες των Χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων. Στον αιώνα που πέρασε η Θεσσαλονίκη είχε ένα κύριο γνώρισμα, την υποδοχή προσφύγων και τον σφιχτό εναγκαλισμό της εξουσίας από την Αθήνα. Στη νέα χιλιετία η πόλη, όπως αποκαλύπτεται από την ιστορική έρευνα του συγγραφέα, εξακολουθεί να έχει βαρίδια στα πόδια της κι αντί να ανοίγεται για νέες ευκαιρίες προς βορρά, έχει ακόμη απλωμένο το χέρι της προς την Αθήνα και ζητιανεύει ψίχουλα. Ο αιώνας που πέρασε ήταν πράγματι μεστός από γεγονότα, αλλά οι άνδρες που είχαν όραμα γι’ αυτήν ήσαν ελάχιστοι. Μετά την απελευθέρωση του 1912, κάθε δεκαετία που έρχονταν είχε απρόβλεπτα συναρπαστικά γεγονότα που την επηρέασαν εντυπωσιακά, ενώ οι ολίγοι πλούτισαν σε βάρος της. Όσα κι αν έγιναν σ' αυτήν την περιούσια πόλη, δεν μπόρεσαν να την βγάλουν από την Βαλκανική νοοτροπία της.

Το βιβλίο συμπληρώνεται από ένα σύνολο 800 εντυπωσιακών φωτογραφιών της Θεσσαλονίκης, των προσώπων και των γεγονότων της που για πρώτη φορά εμφανίζονται με νέα μορφή.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: