fbpx

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

Με κάθε «κοινοποίηση» της δημοσίευσης σε προφίλ φίλων σας, πολλαπλασιάζετε τις συμμετοχές σας.
(Οι συμμετοχές μέσω facebook θα είναι έγκυρες μόνο όταν υπάρχει στα «αγαπημένα» σας η σελίδα του diastixo.gr).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα διηγείται την παράλληλη ιστορία δύο χαρακτήρων: του μετρημένου και αξιαγάπητου Φελίσιτο Γιανακέ, ενός μικροεπιχειρηματία της Πιούρα, που πέφτει θύμα εκβιασμού• και του Ισμαέλ Καρέρα, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη μιας ασφαλιστικής εταιρείας στη Λίμα, ο οποίος καταστρώνει μια αναπάντεχη εκδίκηση σε βάρος των δύο αργόσχολων γιων του που επιθύμησαν το θάνατό του.

Και οι δύο χαρακτήρες είναι με τον τρόπο τους διακριτικοί επαναστάτες, που προσπαθούν να αναλάβουν τα ηνία του πεπρωμένου τους, αφού τόσο ο Ισμαέλ όσο και ο Φελίσιτο αγωνίζονται ενάντια στην πορεία των γεγονότων. Ενώ ο Ισμαέλ αψηφά όλες τις συμβάσεις της κοινωνικής τάξης του, ο Φελίσιτο αρπάζεται από κάποια λίγα αξιώματα για να αντιμετωπίσει τον εκβιασμό.
Δεν είναι άτεγκτοι, όμως στέκονται πάνω από τις μικροπρέπειες του περιβάλλοντός τους για να ζήσουν σύμφωνα με τα ιδανικά και τις επιθυμίες τους. Σε αυτές τις σελίδες εμφανίζονται παλιοί γνώριμοι από τον κόσμο του Βάργκας Λιόσα: ο λοχίας Λιτούμα και οι ανίκητοι, ο δον Ριγοβέρτο, η δόνια Λουκρέσια και ο Φοντσίτο, που τώρα κινούνται όλοι σε ένα πολύ εύπορο Περού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.