fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Αζάρ, Έιρ, Στεπάνοβα, Τσεν και Τσιμπουλεάκ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Αζάρ, Έιρ, Στεπάνοβα, Τσεν και Τσιμπουλεάκ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Σουκουφέ Αζάρ Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς
Φωτεινή Παπακωνσταντίνου
Ελένη Ιωάννου

Για το βιβλίο της Όντνι Έιρ Γη του έρωτα και των ερειπίων
Σοφία Ροδαρέλλη
Πολυδεύκης Θαλασσινός

Για το βιβλίο της Μαρίας Στεπάνοβα Η ανάμνηση της μνήμης: Ένα χρονικό
Κατερίνα Νικολαρά
Δημήτρης Κοκκίνης

Για το βιβλίο του Κέβιν Τσεν Πόλη-φάντασμα
Σοφία Αργυροπαις
Ανδρέας Αθανασόπουλος

Για το βιβλίο της Τατιάνας Τσιμπουλεάκ Ο γυάλινος κήπος
Κατερίνα Περρου
Γιάννης Λυκουργιώτης

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/07/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Βακχικόν, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Σουκουφέ Αζάρ, Όντνι Έιρ, Μαρίας Στεπάνοβα, Κέβιν Τσεν και Τατιάνας Τσιμπουλεάκ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Σουκουφέ Αζάρ Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Όντνι Έιρ Γη του έρωτα και των ερειπίων
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μαρίας Στεπάνοβα Η ανάμνηση της μνήμης: Ένα χρονικό
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Κέβιν Τσεν Πόλη-φάντασμα
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Τατιάνας Τσιμπουλεάκ Ο γυάλινος κήπος

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς  της Σουκουφέ Αζάρ

Ιράν, 1979. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση, η οικογένεια της δεκατριάχρονης Μπαχάρ εγκαταλείπει το σπίτι της στην Τεχεράνη, αναζητώντας ασφάλεια σε ένα μικρό χωριό ώστε να παραμείνει στη ζωή, αλλά και να διατηρήσει την πνευματική της ελευθερία. Σύντομα όμως, τα μέλη της θα βρεθούν μπλεγμένα στη μετεπαναστατική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Η μητέρα της Μπαχάρ, έπειτα από μια τραγική απώλεια, θα ξεκινήσει ένα μακρύ, περιπετειώδες ταξίδι προς αναζήτηση νοήματος. Θα καταφέρει να επιβιώσει η ίδια, αλλά και η οικογένειά της;

Σε αυτή τη συγκινητική, ευφάνταστη, οικογενειακή ιστορία για την άρρηκτη σχέση μεταξύ ζωντανών και νεκρών, η Σουκουφέ Αζάρ περιγράφει τη δύναμη της φαντασίας όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρότητα, όπως και την ανθρώπινη ανάγκη να δίνεται νόημα στο τραύμα μέσα από την ίδια την τελετουργία της αφήγησης. Μία επίκαιρη και διαχρονική ιστορία που αντιπαραβάλλει την ομορφιά ενός αρχαίου, ζωντανού πολιτισμού με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Γη του έρωτα και των ερειπίων  της Όντνι Έιρ

Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης της Ισλανδίας, μια νεαρή προσφάτως χωρισμένη συγγραφέας νιώθει το αβέβαιο έδαφος της νέας της σχέσης. Αρχίζει να αμφισβητεί τα θεμέλια της αγάπης και της οικογένειας, τους δεσμούς με τη χώρα και τη γη. Παρακινημένη από ένα όνειρο για μια ηλικιωμένη γυναίκα των Βίκινγκ που είχε πάει για προσκύνημα, ξεκινά μια περιπλάνηση στα ερείπια των προγονικών εστιών, εκεί όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Οι απορίες της ουσιώδεις: Πώς φτιάχνουμε ένα σπίτι για την αγάπη; Πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τον προσωπικό μας χώρο διατηρώντας το πάθος για τον σύντροφό μας; Πώς θα πάμε όχι πίσω, αλλά μπροστά στη φύση;

Νιώθοντας έλξη τόσο για τον αρχαιολόγο αδερφό της όσο και για τον ορνιθολόγο εραστή της, εξερευνά τις εναλλακτικές μορφές αυτών των σχέσεων. Η αναζήτησή της την οδηγεί να ταξιδέψει στο Παρίσι, το Στρασβούργο, τη Βασιλεία, καθώς και στο σπίτι των διάσημων αδερφών της ρομαντικής λογοτεχνίας, της Ντόροθι και του Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ.

Σε αυτό το μαγευτικό βιβλίο, γραμμένο με τη μορφή ημερολογίου, η Όντνι Έιρ πλέκει στοιχεία φιλοσοφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, ερωτισμού και λογοτεχνίας. Τελικά, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο;

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014

 

Η ανάμνηση της μνήμης: Ένα χρονικό  της Μαρίας Στεπάνοβα

Θραύσματα μιας ολόκληρης ζωής: φωτογραφίες, γράμματα, σημειώματα, παιδικά αναμνηστικά. Η Μαρία Στεπάνοβα παλεύει να ανασυνθέσει την ιστορία της οικογένειάς της, η οποία εκτείνεται και χάνεται στα βάθη της Ρωσίας, της Ευρώπης, του 19ου και του 20ού αιώνα.

Η ιστορία αυτή ξεφεύγει από τα όρια του οικογενειακού και περνά στη σφαίρα του οικουμενικού, καθώς οι ήρωες-συγγενείς της συγγραφέως συγκρούονται με την ίδια την ιστορία: το φόντο του βιβλίου δεν είναι άλλο από τα μεγάλα γεγονότα του περασμένου αιώνα. Την ίδια στιγμή η αναζήτηση αυτή αποκτά έναν ιδιαίτερα υπαρξιακό χαρακτήρα και θέτει σπουδαία φιλοσοφικά ερωτήματα.

Τι είναι μνήμη; Τι διασώζεται από τον καθέναν μας μετά τον θάνατό μας; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνονται μέσω της τέχνης: από το βιβλίο παρελαύνουν καλλιτέχνες, ζωγράφοι, ποιητές. Ένα μεγαλόπνοο εγχείρημα και ένας τολμηρός συνδυασμός οικογενειακής ιστορίας και πολιτιστικής ανάλυσης, το μυθιστόρημα έκανε αίσθηση σε κοινό και κριτικούς, συγκαταλέχθηκε στη βραχεία λίστα του Βραβείου Booker το 2021 και έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί με τα κορυφαία βραβεία στη Ρωσία, NOS Literary Award, Bolshaya Kniga Award και Yasnaya Polyana Literary Award (Βραβείο Αναγνωστών), το Prix du Meilleur livre étranger στη Γαλλία, ενώ περιλήφθηκε στη μακρά λίστα του National Book Award Translated Literature στις ΗΠΑ.

 

Πόλη-φάντασμα  του Κέβιν Τσεν

Η Γιονγκτζίνγκ, μια κωμόπολη στην Ταϊβάν, της οποίας η ονομασία σημαίνει «Παντοτινή Ειρήνη», είναι κάθε άλλο παρά ειρηνική. Αποτελεί τον τόπο καταγωγής του Τιένχονγκ, του τελευταίου από τα επτά παιδιά της οικογένειας Τσεν. Ως το δεύτερο αγόρι μιας οικογένειας που για χρόνια έφερνε στον κόσμο μόνο κόρες, όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ομοφυλόφιλος, αναγκάζεται να την εγκαταλείψει. Η ιστορία ξεκινά χρόνια αργότερα, όταν ο Τιένχονγκ βγαίνει από τη φυλακή του Βερολίνου, όπου είχε μπει για τη δολοφονία του συντρόφου του. Επιστρέφει στην πλέον ερειπωμένη και βυθισμένη στη φτώχεια Γιονγκτζίνγκ, μια πόλη που δεν έχει τίποτα πια να του προσφέρει. Γιατί, άραγε, να θέλει να γυρίσει πίσω; Ποιο ήταν το γεγονός που διέλυσε αυτήν τη χαρούμενη οικογένεια μια δεκαετία πριν; Και ποιος ήταν ο λόγος που τον ώθησε να σκοτώσει τον Γερμανό εραστή του;

Μέσα από την αφήγηση μιας πληθώρας φωνών –εν ζωή ή μη–, τα γεγονότα της Πόλης-φάντασμα υφαίνουν έναν συναρπαστικό ιστό οικογενειακών μυστικών και δεισιδαιμονιών, αναζήτησης ταυτότητας και σύγκρουσης πολιτισμών.

 

Ο γυάλινος κήπος  της Τατιάνας Τσιμπουλεάκ

Έχοντας περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε οικοτροφείο, η μικρή Λαστότσικα δεν μπορεί παρά να νιώσει χαρά και ανακούφιση όταν τελικά υιοθετείται από τη στοργική Ταμάρα. Ωστόσο, η γυναίκα σύντομα θα αποκαλύψει το σκληρό της πρόσωπο και τον πραγματικό σκοπό της υιοθεσίας, και η Λαστότσικα θα καταλήξει να συλλέγει και να πλένει γυάλινα μπουκάλια για λογαριασμό της. Καθώς ο κόσμος γύρω της αλλάζει, θα βρεθεί παγιδευμένη μεταξύ γλωσσών και πολιτισμών, κοινωνικών τάξεων, αγάπης και μίσους.

Μέσα από ένα συνονθύλευμα φωνών, που άλλοτε παρηγορούν και άλλοτε πληγώνουν, η Τατιάνα Τσιμπουλεάκ ενώνει τα θραύσματα που είναι κρυμμένα κάτω από το βαρύ πέπλο των αναμνήσεων, προσφέροντας στον αναγνώστη μια ιστορία για την εξέλιξη και την ενηλικίωση μιας γυναίκας, τη μητρική αγάπη, το τραύμα και την αναζήτηση ταυτότητας.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.