fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Dahl, Diaz, Gutiérrez, Keegan, Lackberg & Fexeus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Dahl, Diaz, Gutiérrez, Keegan, Lackberg & Fexeus

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Arne Dahl Τρία στην πέμπτη
Κωνσταντίνα Κουνενή
Γιάννης Κουφουδάκης

Για το βιβλίο του Hernan Diaz Παρακαταθήκη
Ευδοκία Πηλίτση
Μαρία Πανούση

Για το βιβλίο της Mónica Gutiérrez Η σκηνή των μεγάλων ονείρων
Γεωργία Λαμπρινάκου
Αθανάσιος Στούμπος

Για το βιβλίο της Claire Keegan Μικρά πράγματα σαν κι αυτά
Δημήτρης Αλέξογλου
Ηλίας Παναγούλης

Για το βιβλίο των Camilla Lackberg & Henrik Fexeus Η σέχτα
Δήμητρα Μπουκουβάλα
Χαράλαμπος Μεγαλοοικονόμου

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/05/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Arne Dahl, Hernan Diaz, Mónica Gutiérrez, Claire Keegan, Camilla Lackberg & Henrik Fexeus.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Arne Dahl Τρία στην πέμπτη
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Hernan Diaz Παρακαταθήκη
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Mónica Gutiérrez Η σκηνή των μεγάλων ονείρων
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Claire Keegan Μικρά πράγματα σαν κι αυτά
2 αντίτυπα από το βιβλίο των Camilla Lackberg & Henrik Fexeus Η σέχτα

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1. Κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr

2. Κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω δύο βήματα.

Αν έχετε twitter ή και instagram, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 4 Απριλίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Τρία στην πέμπτη  του Arne Dahl

Η ψυχρή άνοιξη φτάνει στο τέλος της, το καλοκαίρι είναι κοντά. Η Ντεζιρέ Ρούσενκβιστ, που μόλις έχει αρχίσει να ξαναμαθαίνει να περπατάει μετά την επίθεση που άλλαξε µε βάναυσο τρόπο τη ζωή της, διαισθάνεται μια ασαφή σύνδεση ανάμεσα στα πτώματα που βρίσκονται, το ένα μετά το άλλο, στο αρχιπέλαγος καθώς αυτό ξεπαγώνει. Είναι όμως περιορισμένη σε δουλειά γραφείου και δεν μπορεί να κάνει πολλά για να ερευνήσει την υπόθεση. Όταν ο Κόνι Λαντίν τη θέσει σε διαθεσιμότητα, η Ντίαρ θα ζητήσει τη βοήθεια του Σαµ Μπέργερ και της Μόλι Μπλουµ. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι τα πτώματα καταψύχθηκαν µε υγρό άζωτο. Γιατί όμως το πρώτο θύμα έφερε δεκαοχτώ μαχαιριές και τα επόμενα καμία; Και γιατί τα πτώματα άρχισαν να εμφανίζονται τώρα; Όλα δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να ξανασκοτώσει.

Οι πρωταγωνιστές βυθίζονται όλο και περισσότερο στην άβυσσο της ανθρώπινης μεγαλομανίας, ενώ παλεύουν ενάντια στον χρόνο να εμποδίσουν μια νέα δολοφονία. Θα τα καταφέρουν ή θα έρθουν αντιμέτωποι µε μια πραγματικότητα που ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία;

Ο πάγος κρύβει μυστικά. Όμως τίποτα δεν μένει για πάντα κρυφό. Κι όταν τα μυστικά αποκαλυφθούν, το τίμημα θα είναι βαρύ…

Η πέμπτη περιπέτεια των Μπέργερ και Μπλουμ

 

Παρακαταθήκη  του Hernan Diaz

Παρά τη βουή και τον αναβρασμό της δεκαετίας του 1920, στη Νέα Υόρκη όλοι ξέρουν τον Μπέντζαμιν και την Έλεν Ρασκ. Εκείνος είναι ένας θρυλικός μεγιστάνας της Γουόλ Στριτ. Εκείνη η κόρη εκκεντρικών αριστοκρατών. Μαζί έφτασαν στην κορυφή ενός κόσμου που ο πλούτος μοιάζει ατέλειωτος, τη στιγμή που η δεκαετία της υπερβολής και της κερδοσκοπίας φτάνει στο τέλος της. Τι έπρεπε όμως να θυσιάσουν για να αποκτήσουν αυτή την τεράστια περιουσία; Αυτό είναι το κεντρικό θέμα ενός επιτυχημένου μυθιστορήματος του 1937, που φαίνεται πως έχει διαβάσει όλη η Νέα Υόρκη. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες εκδοχές αυτής της ιστορίας προνομίων και εξαπάτησης…

Ο Hernan Diaz με μαεστρία καταφέρνει να ενώσει τις διαφορετικές αφηγήσεις, να τις κάνει να συνομιλούν μεταξύ τους και να κορυφώνονται, μέσω της οπτικής μιας γυναίκας που είναι αποφασισμένη να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα μυθιστόρημα που καλύπτει πάνω από έναν αιώνα και που κάθε νέα ανακάλυψη το καθιστά ολοένα και πιο συναρπαστικό. Η Παρακαταθήκη είναι ταυτόχρονα μια καθηλωτική ιστορία και ένα δεξιοτεχνικό λογοτεχνικό παζλ, που εμπλέκει τον αναγνώστη στην αναζήτηση της αλήθειας, ενώ παράλληλα θίγει τις απογοητεύσεις που συχνά φωλιάζουν στην καρδιά των προσωπικών σχέσεων, τη δύναμη του κεφαλαίου να στρεβλώνει τα πάντα και την ευκολία με την οποία η εξουσία μπορεί να χειραγωγήσει τις καταστάσεις.

Ένα μυθιστόρημα για το χρήμα και την εξουσία, την εμπιστοσύνη, την οικειότητα, αλλά και την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας…

Βραβείο Kirkus 2022 στην κατηγορία Fiction / Υποψήφιο για το βραβείο Booker 2022

 

Η σκηνή των μεγάλων ονείρων  της Mónica Gutiérrez

Ο Μαξ Μπόρχες, θεατρικός σκηνοθέτης στη Βαρκελώνη, διευθύνει έναν μικρό, εκκεντρικό θίασο. Την ημέρα της πρεμιέρας του Μάκβεθ, ο Μαξ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά, ενώ κανονικά αυτή θα έπρεπε να είναι η μέρα του θριάμβου του: οι μάγισσες παραείναι όμορφες, το στέμμα του βασιλιά έχει σπάσει και ο Μάκβεθ αναδίδει μια ύποπτη μυρωδιά ουίσκι. Όπως όμως του θυμίζει συχνά η πανέξυπνη βοηθός του, η Έλσα Σολέρ, η παράσταση πρέπει πάντα να συνεχίζεται...

Μετά την επιτυχία του Βιβλιοπωλείου των μικρών θαυμάτων, η Mónica Gutiérrez επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα γεμάτο μαγεία και αγάπη για τον κόσμο του θεάτρου.

 

Μικρά πράγματα σαν κι αυτά  της Claire Keegan

Είναι 1985. Βρισκόμαστε σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Πλησιάζουν Χριστούγεννα, εποχή πολυάσχολη για τον Μπιλ Φέρλονγκ, προμηθευτή καυσόξυλων και πατέρα πέντε κοριτσιών. Νωρίς ένα πρωί, κι ενώ προσπαθεί να προλάβει τις παραγγελίες των πελατών του, φτάνει στο τοπικό μοναστήρι που δεσπόζει ψηλά στον λόφο της πόλης για να παραδώσει μια παραγγελία. Κι εκεί θα ανακαλύψει κάτι που θα τον φέρει αντιμέτωπο τόσο με το παρελθόν του, όσο και με τη συνένοχη σιωπή μιας πόλης που φαίνεται πως βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Εκκλησίας.

Μια βαθιά συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα, ηρωισμό και συμπόνια για τους αδύναμους. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που δικαίως υμνήθηκε από την κριτική.

Υποψήφιο για το βραβείο Booker 2022

 

Ησέχτα  των Camilla Lackberg & Henrik Fexeus

Ένα αγόρι εξαφανίζεται από το νηπιαγωγείο του στο Σεντερμάλμ της Στοκχόλμης. Η αστυνομικός Μίνα Νταμπίρι και οι συνάδελφοί της δοκιμάζονται για μία ακόμα φορά. Ανακαλύπτουν ομοιότητες με μία προηγούμενη απαγωγή παιδιού, που εξελίχθηκε πολύ άσχημα, και αντιλαμβάνονται ότι εμπλέκονται σκοτεινές δυνάμεις. Όλα δείχνουν ότι κινδυνεύουν να χαθούν κι άλλα παιδιά.

Για πρώτη φορά μετά τα δραματικά γεγονότα πριν από δύο χρόνια, η Μίνα συναντά τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ. Η σχέση τους συνεχίζει να είναι ιδιαίτερη, όπως τότε, και η βοήθεια του Βίνσεντ αποδεικνύεται πολύτιμη και σε αυτή την έρευνα. Όμως ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Πόσα παιδιά πρέπει να θυσιαστούν πριν καταφέρει η αστυνομία να ανακαλύψει τον δράστη; Θα καταφέρουν η Μίνα και ο Βίνσεντ να νικήσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες; Το κακό σαρώνει τα πάντα και οι σκιές βρυχώνται εκκωφαντικά.

Η αστυνομικός Μίνα Νταμπίρι και ο πνευματιστής Βίνσεντ Βάλντερ επιστρέφουν για να αντιμετωπίσουν μια απειλή που έχει απλώσει τα δίχτυα της πάνω από τη Στοκχόλμη...

Η σέχτα είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας με πρωταγωνιστές το περίεργο ζευγάρι Βίνσεντ και Μίνα. Ένα συναρπαστικό βιβλίο για εύθραυστους οικογενειακούς δεσμούς, ωμές δολοφονίες και ζοφερά μυστικά του παρελθόντος. Οι εξειδικευμένες γνώσεις του Henrik Fexeus πάνω στην ανθρώπινη ψυχή και η ικανότητα της Camilla Lackberg να πλάθει αστυνομικές ιστορίες συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.